Italijanski biskup zamolio FIAT da ne radi nedeljom

Izvor: Autorepublika.rs, 20.Avg.2015, 19:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Italijanski biskup zamolio FIAT da ne radi nedeljom

Biskup s juga Italije pozvao je Fiat-Chrysler (FCA) da zatvori jedan od svojih najproduktivnijih pogona nedeljom kako bi radnici mogli da se odmore i da budu s porodicom. Biskup Gianfranco Todisco iz Melfija, gde FCA proizvodi Jeep Renegade i Fiat 500X, u otvorenom pismu je pozvao upravu da radnicima omogući dan odmora. “Uveren sam da bi obustavljanje proizvodnje nedeljom FCA dobio dodatnu vrednost, jer bi na prvo mesto stavio ljudsko dostojanstvo koje se ne sme žrtvovati zbog profita”, napisao je Todisco.

Nedelja je za katolike sveti dan, ali Todisco kaže da ne apeluje za slobodnu nedelju samo iz verskih razloga. FCA nije komentarisao zahtev. Katolička crkva stalno kritikuje rad prodavnica i fabrika nedeljom, što je do pre koju godinu bila retkost u Italiji, ali je s liberalizacijom tržišta sve učestalije.
Pogledaj vesti o: Chrysler

Nastavak na Autorepublika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Autorepublika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Autorepublika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.