FIAT 124 Spider nije samo prepakovana Mazda

Izvor: B92, 03.Dec.2015, 13:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"FIAT 124 Spider nije samo prepakovana Mazda"

Italijanski proizvođač nije srećan zbog činjenice da se njegov novi roadster u javnosti doživljava kao "Mazda MX-5 sa značkom FIAT-a".

"FIAT 124 Spider je mnogo više od prepakovane Mazde", tvrdi prvi čovek FIAT-ove australijske filijale, Pat Doerti, u razgovoru za magazin CarAdvice.

Italijani su nedavno predstavili pik-ap Fullback, za koji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se s pravom može tvrditi da je Mitsubishi L200 sa prelepljenim FIAT-ovim amblemom, ali u toj kompaniji negiraju da je isti recept primenjen i na 124 Spider.

Pat Doerti naglašava da je o ovom slučaju u pitanju vozilo koje je "razvijeno u saradnji između dva proizvođača".

On je svoju tvrdnju potkrepio podatkom da je reč o modelima koji imaju "različitu karoseriju, različite motore i, uopšte, različit izgled i senzibilitet".

Doerti je otkrio i da FIAT-ovi dizajneri nisu znali kako će izgledati MX-5 dok su oblikovali 124 Spider. Zato se, tvrdi on, dizajn dva modela toliko razlikuje.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.