Ferrari F60 America zvanično predstavljen kao F12 Berlinetta bez krova

Izvor: Moto.rs, 11.Okt.2014, 09:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ferrari F60 America zvanično predstavljen kao F12 Berlinetta bez krova

Nakon najave pre mesec dana Ferrari je predstavo ograničenu ediciju modela F60 America. Ova specijalna edicija je razvijena u čast proslave 60 godina kompanije u severnoj Americi i samo 10 jedinica će biti napravljeno.

Ovaj model je već rasprodat po ceni od nešto više od 2 miliona evra po komadu i F60 America je u osnovi F12 Berlinetta ali bez krova sa snažnim referencama ka 1967 275 GTS-4 NART model, ka još jednoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Moto.rs << specijalnoj ediciji koja je razvijena specijalno za severnu Ameriku.

Pored uklanjanja krova, Ferrari je modifikovao prednji i zadnji kraj vozila dok karoserija sada nosi North America Racing Team (NART) kolor šemu. Kabina usvaja crno crvenu varijantu sa američkom zastavom a tu je i lagani štofani krov koji se može koristiti pri brzinama do 120km/h.

U srcu ovog modela se nalazi isti V12 motor zapremine 6262cc koji razvija 740ks snage i 690Nm obrtnog momenta koji se prenose na zadnje točkove preko dual clutch sedmostepene transmisije. Ovaj motor garantuje da će Ferrari F60 America ubrzati iz stanja mirovanja do 100km/h za 3.1 sekundu.

foto © Ferrari

Nastavak na Moto.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Moto.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Moto.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.