Vučić se sastao sa izaslanikom kineskog predsednika

Izvor: N1 televizija, 12.Sep.2017, 10:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić se sastao sa izaslanikom kineskog predsednika

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Beogradu sa specijalnim izaslanikom predsednika Kine Mengom Djiandžouom, članom Politbiroa Centralnog komiteta Komunističke partije i sekretarom Centralne komisije za političke i pravne poslove, saopšteno je iz Predsedništva Srbije.

Vučić je istakao je da Srbija sebe smatra iskrenim prijateljem Kine i zahvalio na prijateljstvu i poštovanju koje Kina pokazuje prema Srbiji.

On je naglasio da su bilateralni politički >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << odnosi izvanredni, a ekonomski svakodnevno napreduju. Predsednik Vučić izrazio je zahvalnost što je Železaru Smederevo preuzela kineske kompanije HBIS i što se Železarom uspešno upravlja i posluje.

"Postoje zajednički interesi za unapređenje saradnje u oblasti bezbednosti i borbe protiv organizovanog kriminala i Srbija će u tome biti ozbiljan partner", istakao je predsednik Srbije.

On je izrazio nadu da, bez obzira na to što se Samit Kine i zemalja centralne i istočne Evrope (Samit "16+1") održava ove godine u Budimpešti, Srbija očekuje premijera Kine LI Kećanga da otvori početak radova na izgradnji pruge Beograd - Budimpešta, što će biti vrhunac saradnje dveju zemalja u oblasti infrastrukture.

Specijalni izaslanik predsednika Kine Meng je istakao da se odnosi Srbije i Kine razvijaju na dobrobit oba naroda.

"Prijatelji smo koji dele i dobro i zlo. Naši odnosi su izdržali sva iskušenja i promene na medjunarodnoj političkoj sceni", istakao je Meng.

On je preneo pozdrave predsednika Kine Si Djipinga i naglasio da veruje u još svetliju budućnost Srbije pod rukovodstvom predsednika Vučića, navedeno je u saopštenju.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Vučić i Đijendžu za bolje odnose Srbije i Kine

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 12.Sep.2017

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Beogradu sa specijalnim izaslanikom predsednika Kine Menga Đijendžua, članom Politbiroa Centralnog komiteta Komunističke partije i sekretarom Centralne komisije za političke i pravne poslove, saopšteno je iz Predsedništva Srbije. Pročitajte: Šta...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.