Izvor: Danas, 29.Maj.2022, 22:23

Kalinić i Mitrović u penal drami do prve lopte za titulu

Dramatična završnica, u kojoj bi na kraju mogla da bude rešena čitava finalna serija ABA lige, pripala je košarkašima Crvene zvezde, u etapnom šutiranju penala, koje je samo potrajalo više minuta. Zakuvalo se i nesportskom Lazića na 11 sekundi pre kraja kod rezultata 83:79. Ledej je pogodio samo jedno bacanje, zatim je i Lesor stao na liniju penala i posle prvog pogođenog, odlučio je da namerno promaši drugo ali je napravio prestup. Usledila je realizacija zicera Mitrovića za 85:81, zapravo nenadoknadivu razliku u korist crveno-belih. Do velikih 2-0 u finalnoj seriji, crveno-bele je predvodio Kalinić sa 25 poena (5/5 za tri), ali su izuzetnim minijaturama u prelomnim minutima poslednje deonice prevagu napravili i Volters (6p, 8as), kao i Mitrović (14p).

Nastavak na Danas...






Povezane vesti

Košarkaši Zvezde poveli 2:0 protiv Partizana u finalu plej-ofa ABA lige

Izvor: Beta, 29.Maj.2022

Košarkaši Crvene zvezde poveli su večeras protiv Partizana sa 2:0 u finalu plej-ofa ABA lige, pošto su pobedili sa 85:81 (29:18, 18:22, 15:13, 23:28).Zvezdu je predvodio Nikola Kalinić sa 25 poena uz četiri skoka i četiri asistencije, Luka Mitrović postigao je 14 poena uz šest skokova, a Nikola...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.