Izvor: NoviMagazin.rs, 15.Nov.2019, 00:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Federer bolji od Đokovića za polufinale u Londonu

Srpski teniser Novak Đoković nije uspeo da se plasira u polufinale završnog mastersa u Londonu, pošto je večeras izgubio od Švajcarca Rodžera Federera sa 4:6, 3:6 u poslednjem kolu Grupe "Bjern Borg".

Bio je ovo 49. meč Đokovića i Federera, a Švajcarac je do 23. trijumfa stigao posle samo 73 minuta igre. Ovo je bila prva pobeda >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Federera protiv Đokovića posle četiri godine.

Pored plasmana u polufinale, Federer je ovom pobedom doneo i Rafaelu Nadalu prvo mestu na ATP listi na kraju godine.

Đoković je imao problema u uvodnom gemu meča pošto je posle 40:15 morao da spasava brejk loptu, ali je tada uspeo da se odbrani. Nakon što je Švajcarac lako osvojio naredni, usledio je slab gem Đokovića koji je počeo sa dve duple servis greške i završio se brejkom Federera sa nulom.

Federer je nastavio sjajno da servira i nije dao Đokoviću niti jednu šansu da vrati brejk, pa je nakon samo 35 minuta poveo sa 1:0. Koliko je Švajcarac dobro odigrao prvi set govori i podatak da je napravio samo jednu neiznuđenu grešku.

Đoković je slabo otvorio i drugi set, pošto je morao da spasava dve brejk lopte, da bi u četvrtom gemu stigao do prve brejk prilike na meču ali je nije iskoristio. Federer je potom u petom gemu oduzeo servis srpskom teniseru, a tačku na ovaj meč stavio je novim brejkom u devetom gemu.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.