Cicipas prvi finalista Londona, Grk srušio i Federera

Izvor: RTS, 16.Nov.2019, 12:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cicipas prvi finalista Londona, Grk srušio i Federera

Grčki teniser Stefanos Cicipas savladao je Švajcarca Rodžera Federera sa 2:0 (6:3, 6:4) u polufinalu Završnog turnira u Londonu. Protivnik u finalu biće mu bolji iz duela Tim – Zverev (21.00 RTS 1, RTS Planeta).
Sjajan tenis prikazali su Cicipas i Federer. Veliko taktičko nadmudrivanje, puno trčanja, pregršt "nemogućih" poteza. Posle 90 minuta igre slavio je Grk.

U prvom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << setu dovoljan mu je bio jedan brejk. U drugom borba se rasplamsala, Federer je uspeo da vrati prvi brejk, drugi nije, pa je Cicipas trijumfovao i plasirao se u finale završnog turnira u Londonu.
Grčki teniser je rano oduzeo servis Švajcarcu, da bi potom velikom borbom uspeo tu prednost da očuva i nakon 45 minuta rezultatom 6:3 povede u setovima.
Posle uvodnih gemova u drugom setu, koje su rešili u svoju korist, teniseri su razmenili po jedan brejk. Nastavljena je velika borba za svaki poen. Cicipas ponovo oduzima servis Švajcarcu u petom gemu.

Ovog puta Grk je uspeo da potvrdi brejk. Potom je odoleo naletima Švajcarca, iako je Federer u desetom gemu propustio dve vezane brejk lopte, sačuvao je prednost i rešio set i meč u svoju korist - 6:4 u drugom setu.
U drugom polufinalu igraju Tim i Zverev. Meč je na programu od 21.00. Direktan prenos je na našem Drugom programu, strim je na RTS Planeti (za posetioce iz Srbije).
Rezultate dosadašnjih mečeva možete videti ovde.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Cicipas srušio Federera za plasman u finale u Londonu!

Izvor: B92, 16.Nov.2019

Stefanos Cicipas je prvi finalista Završnog Mastersa u Londonu. On je u polufinalu pobedio Rodžera Federera sa 6:3, 6:4 posle 96 minuta igre...Bio je ovo četvrti međusobni meč legendarnog Švajcarca i sedamnaest godina mlađeg Grka, posle ovog meča skor je 2:2...Federer je rekorder po broju titula...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.