Bez Federera tenis je drugačiji sport

Izvor: B92, 25.Maj.2022, 21:44

"Bez Federera tenis je drugačiji sport"

Grend slem na Rolan Garosu je u punom jeku, a ljubitelji tenisa i dalje se pitaju kada će zaigrati Rodžer Federer.

Švajcarac je i dalje na oporavku, veruje se da će na teren tek krajem leta i početkom jeseni, što potvrđuju i reči njegovog trenera, Ivana Ljubičić.

Miša Zverev, komentator Eurosporta, otkrio je u podkastu "Žuta loptica" šta je Ljubičić nedavno rekao povodom povratka >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Federera.

"Moja majka i jedna prijatelj sreli su nedavno Federerovog trenera Ivana Ljubičića u blizini Monaka. Ljubičić im je rekao da je Rodžer gladan povratka više nego iko drugi. Mislim da mora da se vrati jer bez njega je tenis drugačiji sport", kaže Zverev.

On se osvrnuo i na oproštaj od tenisa Francuza Žoa Vilfreda Conge.

"Ne mogu da se setim dana kada je došao na teren bez osmeha na licu. Možda nije osvojio grend slem i postao legenda na taj način. Ipak, on je osoba koju svi vole, kako igrači, tako i navijači. On je poseban čovek. Mogao je da gubi i igra loše, ali nikad nije odustajao, uvek se borio i bio spreman da se našali. Igrao je hrabro i kreativno. To kako je slavio pobede pokazuje kakav je kao čovek", rekao je Miša.

Prokomentarisao je i preokret Stefanosa Cicipasa protiv Lorenca Musetija.

"Bio je bolji, konstantniji, na kraju je i iskusniji igrač. To je njegov kvalitet, morate da osvojite svaki poen sa sto odsto napora. Možda ga držite pod kontrolom set ili dva, ali se posle dva sata zamorite i izgubite koncentraciju i sve se preokrene", zaključio je Zverev.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.