Nikolić: Odluku ću doneti na Uskrs

Izvor: B92, 22.Apr.2011, 16:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić: Odluku ću doneti na Uskrs

Beograd -- Lider Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić izjavio da će na Uskrs, u nedelju 24. aprila, odlučiti o tome da li će prekinuti štrajk glađu.

Nikolić je poručio i da njegova stranka neće napraviti nijedan gest kojim bi na silu izazvala izbore.

"Pritisak je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << veliki, ali još nisam odlučio šta ću. Ionako je post u toku, za Uskrs će se videti da li ću ja biti jedini Srbin koji ne jede uskršnja jaja", rekao je Nikolić novinarima u Beogradskom kliničko bolničkom centru.

Komentarišući poruku komesara Evropske unije za proširenje Štefana Filea da je potrebno da se uključi u institucije i uspostavi dijalog, on je rekao da naprednjaci nisu nikad izašli iz okvira institucionalne borbe, a da je on proteklih dana vodio dijalog sam sa sobom.

"Tadić me je posetio, ali to nije bio dijalog, jer iz dijaloga izlaze rezultati", rekao je Nikolić.

On je naveo da je predsedniku Srbije Borisu Tadiću na početku štrajka izneo svoje mišljenje, a da ga je on molio da prekine štrajk.

Nikolić je poručio da SNS "nastavlja svoju borbu na isti način" i pozvao opozicione stranke koje žele promenu vlasti da se okupe oko naprednjaka.

"Mi smo sve svoje rekli i oni su sve svoje rekli. Biće izbora kad tad", rekao je Tomislav Nikolić, a kako je naveo, zbog svega što se dešavalo proteklih dana više niko neće moći da kaže da će naprednjaci posle izbora stupiti u savez sa demokratama.

Nikolić je kazao da je proteklih dana "mnogo razmišljao i zaključio da nije izgubio ništa osim kilograma".

Lider SNS-a je štrajk glađu i žeđu počeo u subotu, 16. aprila, sa zahtevom da budu raspisani prevremeni izbori. On je štrajk žeđu prekinuo juče. Aleksandar Vučić je posle sednice Predsedništva SNS u petak rekao da je Tomislav Nikolić pobednik jer su građani shvatili da je spreman da se žrtvuje za Srbiju.
Pogledaj vesti o: Farbanje jaja,   Evropska Unija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.