WhatsApp osnivač pozvao da ukinemo Facebook: Hoćete li?

Izvor: Mondo, 16.Mar.2019, 16:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

WhatsApp osnivač pozvao da ukinemo Facebook: Hoćete li?

Jedan od osnivača aplikacije WhatsApp Brajan Ekton ponovo je pozvao korisnike da izbrišu svoje profile na društvenoj mreži Fejsbuk.

On je pred studentima na Univerzitetu Stenford u Kaliforniji kritikovao Facebook i druge tehnološke gigante poput Google kompanije, jer su previše fokusirani na profit, prenosi londonski The Sun.

Ekton je 2014. godine prodao >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Facebook kompaniji svoj udeo u WhatsApp kompanijii za 14 milijardi dolara, a kompaniju je napustio 2017. godine, jer se, kako je rekao, nije slagao da oglasne poruke treba da se uvode u platformu za razmenu poruka.

Pročitajte i ovo: Messenger bivši šef kaže “To je novo dno dna“

Ekton je danas šef Signal aplikacije, neprofitnog rivala WhatsApp aplikaciji, a direktora Facebook-a Marka Cukerberga optužio je da trguje s privatnošću korisnika kako bi omogućio reklame na svojoj platformi i povećao prihod. Tokom poslednjeg susreta Ekton-Cukerberg nastala je i čuvena rečenica direktora Facebook-a "Ovo ti je poslednji put da pričaš sa mnom!"...

Ubrzo nakon Ektona, iz istih razloga WhatsApp je napustio i drugi osnivač - Jan Koum - navodeći Marka kao jednu od najvećih prepreka normalnom funkcionisanju aplikacije i ističući njegovu opsesivnu potrebu da se u WhatsApp ubace reklame.

Ovo je drugi put da Ekton poziva na brisanje Fejsbuka - to je uradio preko prvo i ranije, preko Twitter mreže, gde je napisao "Vreme je #IzbrisiteFacebook" nakon što se društvena mreža uplela u skandal s političkom konsultantskom firmom Kembridž analitika, koja je neovlašćeno pristupila podacima najmanje 87 miliona korisnika.

It is time. #deletefacebook

— Brian Acton (@brianacton) March 20, 2018

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.