Odbojkašice i odbojkaši korak od cilja

Izvor: RTS, 05.Jan.2014, 10:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odbojkašice i odbojkaši korak od cilja

Ženska i muška selekcija Srbije blizu plasmana na SP. Fjorentina hoće Vidića. Bekrić na pripremama u Portugaliji. Dušan Tadić velika želja BOrusije Menhengledbah. Hakinen uputio podršku Šumaheru. Kojić mora na operaciju. Hjuit bolji od Federera.

Sve vesti i zanimljivosti sveta sporta možete da pratite i na našim Fejsbuk i Tviter stranicama.

16.45 - Borusija iz Menhengladbaha želi >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u svojim redovima da vidi Dušana Tadića, a to je spremna da plati sa deset miliona evra. Nemački klub ima iskustva u trgovanju sa Tventeom, za koji sa uspehom igra srpski reprezentativac, jer je ranije ove sezone doveo Luka de Jonga. Međutim, Dušan Tadić još uvek nije spreman da promeni sredinu. „Upoznat sam sa interesovanjem Borusije, ipak mislim da je zimski prelazni rok loš period za transfer igrača. Više bih voleo da na leto promenim klub i da onda najvažniji period priprema provedem sa novim saigračima", rekao je nekadašnji fudbaler Vojvodine.

16.30 - Švajcarski teniser Stanislas Vavrinka osvojio je titulu na turniru u indijskom Čenaju, pošto je u finalu pobedio 52. tenisera sveta, Francuza Eduarda Rožera Veselina sa 2:0 u setovima (7:5, 6:2). Vavrinka, osmi teniser sveta, je za 95 minuta igre došao do svoje pete titule u karijeri. To je bio njegov 500. meč u karijeri, a ostvario je skor od 302 pobede i 198 poraza. On je tako osvojio drugu titulu u Čenaju, a prethodno je trijumfovao 2011. godine, posle pobede nad Gzavijeom Malisom (7:5, 4:6, 6:1).

16.10 - Fudbaler madridskog Reala Rafael Varan vratiće se na teren za dve nedelje, saopštio je trener tog tima Karlo Anćeloti. Francuski defanzivac se povredio u novembru kada je na treningu istegao ligamente kolena, a zbog problema sa povredama ove sezone je odigrao samo šest utakmica. "Varan se i dalje oporavlja od nezgodne povrede kolena. Oporavak ide dobro i na treninzima ga možemo očekivati za oko 15 dana", rekao je Anćeloti.

15.45 - Fudbaleri Sevilje pobedili su na svom terenu Hetafe sa 3:0, u utakmici 18. kola španskog prvenstva i popeli se na šesto mesto na tabeli. Sevilja je povela u 34. minutu golom Viktora Vitola Peresa, posle duplog pasa sa Karlosom Bakom, koji je u 55. minutu duplirao prednost. Konačan rezultat postavio je Ivan Rakitić u 77. minutu, na dodavanje Bake. Sevilja je neporažena u poslednjih šest utakmica i nalazi se na šestom mestu na tabeli Primere sa 29 bodova. Hetafe je deveti sa šest bodova manje.

15.38 - Američka skijašica Mikaela Šifrin pobednica je slaloma koji je u okviru Svetskog kupa vožen u Bormiju. Tinejdžerka iz Kolorada trijumfovala je u ukupnom vremenu od 2:00.41 minuta sa 13 stotinki prednosti u odnosu na Šveđanku Mariju Pjetile-Holmner, dok je treće mesto pripalo Nastasiji Nens iz Francuske, koja bila sporija 62 stotinke od pobednice. U generlanom plasmanu vodi Nemica Marija Hefl-Riš sa 611 bodova, druga je Tina Vajrater iz Lihtenštajna sa 609, a na trećem mestu je Austrijanka Ana Feninger sa 597 bodova.

15.30 - Menadžer Mančester Sitija Manuel Pelegrini nada se da će se napadač Stevan Jovetić što pre oporaviti od povrede mišića i da će pokazati da je pravo pojačanje za klub. "Teška je situacija sa Jovetićem. Nije imao sreće u debitanskoj polusezoni zbog povreda i nadam se da ćemo ga više koristiti u drugom delu jer je on važan igrač za ekipu. Nadam se da neću promeniti mišljenje za njega na kraju sezone", rekao je Pelegrini.

15.21 - Italijanski fudbalski klub Fjorentina želi da dovede kapitena Mančester junajteda Nemanju Vidića u januarskom prelaznom roku. Kako je preneo Tutosport, trener Fjorentine Vinćenco Montela želi iskusnim igračem da pojača svoju odbranu, ali će za postizanje dogovora ključan biti lekarski pregled 32-godišnjeg srpskog fudbalera. Vidić je u prethodnih osam godina, koliko je u Junajtedu, imao problema sa povredom kolena, pa uprava "ljubičastih" želi da bude oprezna. Njegov ugovor sa klubom sa Old Traforda ističe u junu.

15.10 - Engleski drugoligaš Notingem Forest napravio je iznenađenje u trećem kolu FA kupa, pošto je na svom terenu pobedio Vest Hem sa 5:0 (1:0). Petoplasirani tim Čempionšipa poveo je golom Đamela Abduna u 12. minutu iz penala, a u drugom poluvremenu razigrao se Džejmi Paterson koji je u razmaku od 65. do 79. minuta postigao het-trik. Konačan rezultat postavio je vezista Endi Rid u poslednjim trenucima meča.

15.05 - Košarkaški klub Crvena zvezda saopštio je da će u ponedeljak početi prodaja ulaznica za utakmicu protiv španskog Bilbaoa, u drugoj fazi takmičenja u Evrokupu. Karte će moći da se kupe na svim prodajnim mestima Eventima do 18 sati. U utorak blagajne neće raditi, a u sredu će karte u poslovnicama Eventima moći da se kupe od 10 sati. Ulaznica za tribine košta 700 dinara, a za parter 1.200. Ulaznica za belu ložu je 2.500, a za mesto uz teren 5.000 dinara. Ukoliko se ne rasprodaju, ulaznice će moći da se kupe na blagajni hale Pionir u sredu od 17 sati pa do početka utakmice. Utakmica prvog kola L grupe Last 32 faze Evrokupa, između Crvene zvezde i Bilbaoa igra se u sredu od 19.15.

14.47 - Bivša košarkaška zvezda Denis Rodman objavio je imena bivših košarkaša NBA lige koji će učestvovati u sredu u prijateljskoj utakmici s reprezentacijom Severne Koreje u Pjongjangu. Rodman će predvoditi tim u kojem će biti nekadašnje NBA zvezde Keni Anderson, Klif Robinson i Vin Bejker. U timu su i Kreg Hodžis, Dag Kristi i Čarls Di Smit. Oni će u sredu s reprezentacijom Severne Koreje odigrati prijateljsku utakmicu, kojom će biti obeležen rođendan lidera te zemlje Kim Džong-Una. 

14.24 - Predsednik Borusije iz Dortmunda Hans Joakim Valke rekao je ga nije iznenadio odlazak najboljeg napadača tog kluba Roberta Levandovskog u Bajern. "To nije iznenađenje za nas. Sasvim očekivano, u poslednjih nekoliko nedelja se mogla naslutiti njegova odluka. Sportski direktor Cork uveliko radi na pronalaženju alternative za Levandovskog. Između Roberta i kluba ne postoji sukob i ne mislim da će slabije igrati u nastavku sezone", rekao je Valke. U poslednje vreme mediji u Nemačkoj spekulisali su da bi poljskog napadača mogao da nasledi srpski reprezentativac iz Anderlehta Aleksandar Mitrović.

14.05 - Košarkaš Montepaskija iz Sijene Tejlor Ročesti prešao je u Nižnji iz Novgoroda. Rival Crvene zvezde u L grupi Evrokupa sa američkim plejmejkerom, koji ima i crnogorski pasoš, potpisao je ugovor do kraja sezone. On je ove sezone u Evroligi u dresu Montepeskija prosečno postizao 6,5 poena, 1,7 asistencija i 1,5 skokova. Ročesti je tokom karijere igrao za Getingen, Galatasaraj, Albu, Le Man, Laboral i Bjelu, a bio je i član reprezentaicije Crne Gore u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Sloveniji 2013. godine.

13.51 - Srpski atletičar Emir Bekrić putuje u portugalski grad Faro, na pripreme za predstojeću sezonu. Bekrić, osvajač bronzane medalje u disciplini 400 metara s preponama na Svetskom prvenstvu u Moskvi, treniraće u Portugalu do 26. januara, a posle toga učestvovaće na međunarodnom dvoranskom mitingu u Beču, u trci na 400 metara. "Počinjemo predtakmičarske pripreme, a takmičenje u Austriji biće nam prvi ispit koliko smo do sada uradili i u kojem pravcu bi trebalo da nastavimo. Na ovom takmičenju nema Emirove discipline, 400 metara s preponama, ali će i natup na 400 metara biti dobar test. Kompletna zimska sezona biće uvertira ka glavnom cilju u ovoj godini, a to je Evropsko prvenstvo u Cirihu", rekla je Bekrićev trener Mirjana Stojanović.

13.12 - Trener fudbalera Sampdorije Siniša Mihajlović rekao je da njegova ekipa ne sme da se opusti zbog serije dobrih rezultata koje klub postiže od kako je on došao u tim iz Đenove. Mihajlović je preuzeo Sampdoriju krajem novembra i od tada ekipa nije doživela nijedan poraz, a ostvarila je dve pobede i tri remija u Seriji A, kao i trijumf u nacionalnom kupu nad Veronom od 4:1. "Novogodišnja pauza nam je dobro došla da napunimo baterije za ostatak sezone. Idemo u Napulj da igramo našu igru, iako je Napoli veoma snažan tim. Imaju odličan napad, ali i slabiju odbranu što ćemo pokušati da iskoristimo. Igramo dobro od kako sam došao u klub i ne mogu da se požalim ni na šta. Ipak, ne smemo da se opustimo i moramo da budemo stalno oprezni", rekao je Mihajlović. Sampdorija se nalazi na 14. mestu na tabeli sa 18 bodova, četiri više od Sasuola koji je u zoni ispadanja. Utakmica između Napolija i Sampdorije igra se u ponedeljak od 12.30.

12.05 - Veliki rival Mihaela Šumahera sa staze Finac Mika Hakinen uputio mu je podršku. Moraš da se boriš kao nekada na stazi, rekao je Mika i „zatražio" od Šumahera mu učini uslugu i pobedi.

11.30 - Australijanac Lejton Hjuit osvojio je 29. titulu u karijeri pošto je u finalu ATP turnira u Brizbejnu, savladao švajcarskog tenisera Rodžera Federera sa 6-1, 4-6, 6-3. Nagradni fond u Brizbejnu iznosio je 511.825 dolara. Od te sume Hjuitu je pripalo 82.040, a Federeru 43.210 dolara. Hjuit je, pritom, zaradio 260, a Federer 160 ATP bodova.

09.30 - Odbojkašice Srbije u poslednjem meču grupe kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Bakuu igraju protiv Azerbejdžana. Meč počinje u 16.00 časova, prenos je na našem Drugom programu. U predhodn adva meča zabeležene su pobede protiv Estonije i Izraela (obe maksimalim rezultatom - 3:0) .

08.45 - Odbojkaši Srbije blizu su plasmana na Svetsko prvenstvo u Poljskoj, neophodan im je samo jedan set u današnjem duelu sa Portugalijom u Nišu. Meč počinje u 18.00 časova, prenos je na našem Drugom programu. U predhodna dva kola savladane su selekcije Makedonije i Slovenije, obe maksimalno - 3:0.

08.30 - Rezultati noćas odigranih utakmica NBA lige: Indijana - Nju Orleans 99:82, Orlando - Majami 94:110, Čikago - Atlanta 91:84, Minesota - Oklahoma 111:115, San Antonio - L.A. Klipers 116:92, Finiks - Milvoki 116:100, Portland - Filadelfija 99:101, Sakramento - Šarlot 103:113.

08.15 - U sklopu finalnih priprema za Evropsko prvenstvo u Danskoj (12. - 26. januara) rukometaši Srbije u Skoplju igraju protiv Makedonije. Meč počinje u 18.30 časova. U subotu su naši reprezentativci savladali, takođe u Skoplju, selekciju Crne Gore sa 32:25.

08.00 - Napadač Partizana Nemanja Kojić obnovio je povredu metatarzalne koste i moraće da ide na operaciju zbog koje će propustiti pripreme crno-belih za prolećni deo sezone. "Nemanja je obnovio povredu pete metatarzalne kosti, s tim što će ovoga puta morati na operaciju, koja bi trebalo da bude obavljena odmah posle Božića. Pred Novu godinu počeo je sa trčkaranjem, ali je preopteretio stopalo i sada ga očekuje pauza od sedam, osam nedelja", rekao je doktor Partizana Ilija Rosić za Novosti.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.