Srpski recept za hrvatske košarkašice

Izvor: Politika, 12.Jun.2015, 22:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpski recept za hrvatske košarkašice

Uoči današnje druge utakmice na Evropskom prvenstvu (RTS 2, 19 č) selektor Marina Maljković očekuje neugodan meč, ali i prepoznatljivu igru svog tima

Košarkašice Srbije sastaće se danas sa Hrvatskom u drugom kolu Evropskog prvenstva u Mađarskoj i Rumuniji (RTS 2, 19 č). Ove reprezentacije su se dva puta sastale na šampionatima >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Evrope, a oba puta je trijumfovao naš tim (2013. godine 77:64 i 2007. 88:70).

Srbija je učešće na šampionatu počela ubedljivom pobedom nad Letonijom (76:60), a jedna od najzaslužnijih za trijumf bila je povratnica u nacionalni tim Sonja Petrović sa 19 poena.

– Navikle smo da igramo zajedno i to će se tokom prvenstva i videti. Svaki put neka druga će se istaći i biti malo više u prvom planu. Svaka utakmica će biti priča za sebe, posebno jer Srbija više nije autsajder i protiv nas će svako igrati sto odsto. Naše je da opravdamo kvalitet koji, kako se priča, imamo – rekla je Petrovićeva.

Utakmica sa Letonijom je bila istorijska, jer je prvi put za našu žensku košarkašku reprezentaciju zaigrala strana igračica na zvaničnoj utakmici. To je bila Amerikanka Danijela Pejdž, koja je na debiju postigla 10 poena.

– Poznajem nekoliko hrvatskih igračica, protiv kojih sam igrala do sada. Očekujem da ćemo ispraviti greške koje smo napravile protiv Letonije. Bitno je da odigramo agresivno u odbrani i u napadu, kako bismo ostvarile novu pobedu – izjavila je Pejdž.

Selektor Marina Maljković nije bila zadovoljna i pored ubedljive pobede na startu, a posebno joj je zasmetao loš šut za tri poena i skok.

– Čeka nas veoma neugodan meč protiv Hrvatske. Bez obzira na to u kom sastavu će igrati, zbog brojnih povreda neće nam biti lako. Mi svakako možemo da ih pobedimo, ali samo našim receptom, koji se ne menja, a to je jak intenzitet i prepoznatljiva igra. Očekivalo se da će Rusija mnogo lakše izaći na kraj sa njima na startu, pa će nam ta utakmica poslužiti kao opomena da ne smemo da se opuštamo – rekla je Maljkovićeva i navela koga najviše ceni u protivničkom sastavu.

– Za razliku od Letonije, koja je atletski slična našoj ekipi, Hrvatska igra drugačiju košarku, tako da je veoma važno da nametnemo naš ritam. Moramo biti veoma oprezne, jer je reč o kvalitetnom sastavu, u kome poštujem Lucu Ivanković, Ivu Ciglar, Ivu Slišković...

Nastavak na Politika...






Povezane vesti

Hrvatice nemaju šta da izgube

Izvor: Danas, 12.Jun.2015

Posle uvodne pobede nad Letonkama košarkašice Srbije u drugom kolu grupne faze Evropskog prvenstva ne bi trebalo da imaju osetno teži test. Naše dame u subotu od 19 časova (RTS) sastaju se sa selekcijom Hrvatske, koja je na prvenstvo došla sa svega jedanaest igrača u protokolu...Poznata po tome...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.