Srbija bez Kalinića i Nedovića na EP

Izvor: Vesti-online.com, 29.Avg.2017, 12:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija bez Kalinića i Nedovića na EP

Srpski košarkaši Nikola Kalinić i Nemanja Nedović zbog povreda neće igrati na Evropskom prvenstvu, potvrdio je danas selektor Aleksandar Đorđević.

Kalinić i Nedović nastavili su niz pehova "orlova" sa povredama od početka priprema, nakon što su ranije otpali Marko Simonović, Miroslav Raduljica i Miloš Teodosić, a nema ni Nemanje Bjelice i Nikole Jokića.

- Nedović i Kalinić su poslednja >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << dva igrača koja su otpala. Jutros smo napravili poslednju kontrolu i rezonancu, leđa Nikole ne mogu da izdrže veliki fizički napor. Nedović nije odradio njedan kontakt trening, a imali smo i sa strane njegovog kluba pritisak. Ipak, idemo kao jaka celina i grupa koja će tražiti šansu na Evropskom prvenstvu - rekao je Đorđević novinarima pred polazak na put.

Kako je naglasio, Đorđević u Istanbul vodi najbolje srpske košarkaše u ovom trenutku, ne računajući povredjene.

- Sa nama je 12 najboljih koji žele da igraju za reprezentaciju, a nisu povređeni. Naša je dužnost i obaveza da se borimo za medalju.

Selektor, uprkos brojnim povredama, ne skida teret pritiska sa svojih izabranika.

- Nije za nas pritisak nešto čudno, zato smo na ovako visokom nivou, bez toga ostvarivanje ciljeva nije moguće. Pritisak je u nama i u načinu na kojem predstavljamo Srbije na šampionatu. Svaku utakmicu idemo na pobedu i svaka je važna. Mnoge ekipe su ambiciozne i najavljuju borbu za medalje. Na nama je da gledamo svoj put, imamo kvalitet i dobru timsku hemiju - poručio je Đorđević.

Srbiju će na EP predstavljati: Stefan Jović, Vasilije Micić, Bogdan Bogdanović, Dragan Milosavljević, Marko Gudurić, Branko Lazić, Vladimir Lučić, Stefan Birčević, Milan Mačvan (kapiten), Vladimir Štimac, Ognjen Kuzmić i Boban Marjanović.

Srpski košarkaši u petak počinju nastup na EP protiv Letonije, dan kasnije sastaju se sa Rusijom, a potom sa Turskom (4. septembar), Velikom Britanijom (5. septembar) i Belgijom (7. septembar).

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.