Srbija bez Nedovića i Kalinića na Evrobasketu!

Izvor: Press, 29.Avg.2017, 14:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija bez Nedovića i Kalinića na Evrobasketu!

Nemanja Nedović i Nikola Kalinić otpali su sa spiska reprezentacije Srbije za predstojeći Evrobasket!
Foto:B92.net
Selektor 'Orlova' Aleksandar Đorđević saopštio je da neće voditi Kalinića i Nedovića u Istanbul jer se nisu dovoljno oporavili od povreda.
"Na turnir vodim 12 najboljih igrača koji mogu i žele da igraju za Srbiju. Igrači sa spiska ne osećaju pritisak", rekao je >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << Đorđević.
"Kalinić je napravio poslednju kontrolu i problemi sa leđima su takvi da fizički ne moze da odradi ovo prvenstvo. Nemanja još nije usao u kontakt. Moramo da budemo korektni, ne želimo nikog da pritiskamo. Momci koji idu su spremni maksimalno. Idemo kao jaka celina, ekipa koja traži šansu", rekao je Đorđević.

Na spisku su se našli Milan Mačvan (Bajern Minhen), Bogdan Bogdanović (Sakramento Kings), Vladimir Lučić (Bajern Minhen), Dragan Milosavljević (Unikaha), Stefan Birčević (Bašakšehir), Vladimir Štimac (Anadolu Efes), Branko Lazić (Crvena zvezda), Vasilije Micić (Žalgiris), Marko Gudurić (Fenerbahče), Stefan Jović (Bajern Minhen), Ognjen Kuzmić (Real Madrid), Boban Marjanović (Detroit Pistons).

Srbija se nalaze u grupi D sa Velikom Britanijom, Rusijom, Turskom, Letonijom i Belgijom.

Nacionalni tim će igrati sve utakmice u Ulker Areni u Istanbulu, a prvi rival biće Letonija 1. septembra od 16 časova po srednjoevropskom vremenu.
Spisak Srbije za Evrobasket:
Milan Mačvan (Bajern Minhen)
Bogdan Bogdanović (Sakramento Kings)
Vladimir Lučić (Bajern Minhen)
Dragan Milosavljević (Unikaha)
Stefan Birčević (Bašakšehir)
Vladimir Štimac (Anadolu Efes)
Branko Lazić (Crvena zvezda)
Vasilije Micić (Žalgiris)
Marko Gudurić (Fenerbahče)
Stefan Jović (Bajern Minhen)
Ognjen Kuzmić (Real Madrid)
Boban Marjanović (Detroit Pistons)

Nastavak na Press...






Povezane vesti

POVREDA JE JAČA OD ŽELJE: Kalinić ne može na Evrobasket, ali ima moćnu poruku za Saletovu ekipu

Izvor: Kurir, 29.Avg.2017

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević saopštio je pred put na Evropsko prvenstvo koje se igra od 31. avgusta do 17. septembra da sa poslednjeg spiska od 14 igrača u Tursku zbog povreda ne putuju Nemanja Nedović i Nikola Kalinić.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.