Odbojkaši saznali rivale na EP

Izvor: Mondo, 17.Jan.2019, 09:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odbojkaši saznali rivale na EP

Održan je žreb za Evropsko prvenstvo odbojkaša koje će se u septembru održati u četiri zemlje

Odbojkaši Srbije saznali su protivnike sa kojima će igrati na Evropskom prvenstvu u septembru.

Srbija će igrati u grupi B, u Briselu i Antverpenu, protiv Belgije, Nemačke, Slovačke, Španije i Austrije, odlučeno je žrebom u "Atomijumu" u Briselu.

"Mislim da smo dobili >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << ozbiljnu i zanimljivu grupu", poručio je potpredsednik Odbojkaškog saveza Srbije Đura Mešter posle žreba.

"Belgija ima mladu i atraktivnu selekciju, Nemce pamtimo po nesrećenom porazu u polufinalu pre dve godine u Poljskoj, a ostale selekcije ne smemo da potcenimo. Šampionat je dug i verujem da ćemo se boriti za medalju", naveo je bivši reprezentativac.

STAMPED AND SEALED #EuroVolleyM pools https://t.co/AKVYjHfsqtpic.twitter.com/aQz0WBAh9C

— EuroVolley (@CEVEuroVolley) January 16, 2019

Šampionat Evrope prvi put će se igrati u četiri zemlje, a u grupi A u Monpeljeu igraće Francuska, Italija, Bugarska, Portugalija, Grčka i Rumunija.

U grupi C u Ljubljani nastupaće Slovenija, Rusija, Finska, Turska, Makedonija i Belorusija, a u grupi D u Roterdamu i Amsterdamu, Holandija, Poljska, Češka, Estonija, Ukrajina i Crna Gora.

Šampionat u Francuskoj, Holandiji, Belgiji i Sloveniji igraće se od 12. do 29. septembra.

Grupna faza na programu je od 12. do 19. septembra, osmina finala 21. i 22. septembra, dva dana kasnije na programu su četvrtfinala, a polufinalni dueli zakazani su za 26. i 27. septembar.

Finale će se igrati 29. septembra u Parizu, a dan ranije na programu će biti meč za bronzanu medalju.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.