Izvor: RTS, 17.Jun.2021, 09:27

Košarkašice Srbije protiv Italijanki na startu Evrobasketa (RTS 1, 18.00)

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije igra danas prvi meč na Evropskom prvenstvu u Valensiji protiv selekcije Italije. Duel počinje u 18 sati, uz prenos na Prvom programu RTS-a.
Evrobasket za košarkšice počinje danas, a pored dvorane "La Fonteta" u španskoj Valensiji, igraće se i u francuskom Strazburu i trajaće do 27. juna.

Meč se igra u okviru grupe B, u kojoj će se od 15 sastati Crna Gora i >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Grčka.
Na ovom Evropskom prvenstvu Srbiju će nastupiti u sledećem sastavu: Sonja Vasić, Saša Čađo, Nevena Jovanović, Jelena Bruks, Dajana Butulija, Aleksandra Crvendakić, Ivon Anderson, Ana Dabović, Maja Škorić, Maša Janković, Anđela Dugalić i Tina Krajišnik.
Izabranice selektorke Marine Maljković na ovom šampionatu braniće bronzanu medalju osvojenu pre dve godine u Beogradu, dok će selekcija Španije pokušati da na domaćem terenu odbrani zlato.
U grupi A, sa kojom se ukršta grupa B u Valensiji su domaćin Španija, Švedska, Belorusija i Slovačka.
Preostale dve grupe igraće se u Francuskoj, u Strazburu. U grupi C će se takmičiti Belgija, Turska, Slovenija i Bosna i Hercegovina, dok su u grupi D Francuska, Rusija, Češka i Hrvatska.
Prvoplasirani timovi iz sve četiri grupe obezbediće direktan plasman u četvrtfinale (23. jun), dok će se drugoplasirane i trećeplasirane ekipe dva dana ranije (21. jun) boriti za mesto među osam najboljih.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pešmalbek: Drago mi je što ću imati priliku da debitujem

Izvor: RTS, 17.Jun.2021

Novi član nacionalne rukometne selekcije Srbije Dragan Pešmalbek pridružio se timu na pripremama u Staroj Pazovi i istakao da mu je mnogo drago što će imati priliku da debituje za reprezentaciju. Pripremne utakmice protiv reprezentacije Severne Makedonije igraće se u subotu, 19. juna od...

Nastavak na RTS...

Makedonci "okupirali" Bukurešt, bivši Zvezdin igrač predvodi feštu VIDEO

Izvor: B92, 17.Jun.2021

Severna Makedonija prvi put igra Evropsko prvenstvo...Naši južni susedi su prvi meč C grupe EURO izgubili od Austrije 3:1, ali ih ne napušta nada da mogu do čuda...Od 15 sati Goran Pandev i drugovi igraju protiv Ukrajine u Bukureštu, koji je preplavljen makedonskim navijačima..."Okupirali" su...

Nastavak na B92...

Sonja heroina – velika pobeda Srbije!

Izvor: B92, 17.Jun.2021

Košarkašice Srbije pobedile su Italiju rezultatom 86:81!..Srbija je posle velike drame i produžetaka upisala pobedu nad Italijankama na prvom meču grupe B u Španiji na Evropskom prvenstvu...Sjajno je odigrala Sonja Vasić sa 27 postignutih poena, dok je Ivon Anderson imala 18 i meč je završila...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.