Izvor: Nezavisne Novine, 05.Avg.2016, 19:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Košarkašice BiH pobjedom počele nastup na EP B divizije

Košarkašice Bosne i Hercegovine do 16 godina pobjedom su počele nastup na Evropskom prvenstvu B divizije u rumunskoj Oradei.

Izabranice selektora Slobodana Kecmana u prvom kolu grupne faze pobijedile su selekciju Škotske rezultatom 57:47.

Najefikasnija igračica reprezentacije BiH bila je Dragana Domuzin sa 15 poena i deset skokova, a Sara Heljić je postigla 13 poena i 12 skokova.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine <<
U timu Škotske istaknula se Rut Alison s 21 poenom i devet skokova.

Reprezentacija BiH nastupa u grupi C zajedno sa selekcijama Škotske, Engleske, Finske, Bugarske i Republike Irske, a naredni meč igraće sutra protiv selekcije Engleske (17.00).

Da bi obezbijedile plasman u četvrtfinale takmičenja moraće osvojiti jedno od prva dva mjesta u grupnoj fazi.  Bh. kadetkinje na ovom takmičenju pokušaće se izboriti plasman u A diviziju, u kojoj nastupa 16 najboljih reprezentacija Evrope.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.