Francuzi na mišiće, sledi meč odluke

Izvor: Sportske.net, 05.Sep.2017, 17:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Francuzi na mišiće, sledi meč odluke

Velikih problema imala je selekcija Francuske u duelu sa Poljskom ali je uspela da nadomesti dvocifreni zaostatak i slavi pred derbi sa Slovenijom.

Košarkaška selekcija Poljske bila je na pravom putu da upiše drugu pobedu u Grupi A ali je prokockala dvocifrenu prednost i dozvolila Francuskoj da upiše trijumf.

Domaćin prethodnog Evropskog prvenstva i nosilac bronzane medalje sa prošle kontinentalne smotre slavio je rezultatom 78:75 (13:20, 13:14, 25:18, >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << 27:23) u drugom meču 4. kola Grupe A.

Konačan rezultat je možda očekivan ali Francuska nije lako došla do pobede o čemu svedoči i kretanje rezultata tokom meča.

Poljaci su imali prednost 33 minuta, a onda su "Trikolori" ubacili u viši stepen prenosa i prelomili meč.

Zanimljivo je da su reprezentativci Poljske imali prednost od prvog minuta i u više navrata je ona bila dvocifrena, a najveća razlika iznosila je 12 poena.

Tek u završnici poslednje četvrtine Francuska uspeva da preokrene, potom se igralo poen za poen, a prelomni momenat meča dogodio se na 30 sekundi pre kraja kada je Toma Ertel pogodio trojku i odveo tim Vensana Kolea na +7 (69:76).

Najefikasniji pojedinac na utakmici bio je upravo Toma Ertel sa 23 poena (4 sk, 6 as), a u selekciji Francuske izdvojili su se još Boris Dio sa 13 poena, odnosno Žofri Lovernj sa 6 poena i 11 asistencija.

Poljaci su bili oslabljeni neigranjem Ej Džej Slotera, a ulogu lidera preuzeo je Vačinski sa 15 poena i 4 asistencije, dok je Sel postigao 14 poena.

Francuska će u petom kolu odmeriti snage sa selekcijom Slovenije i taj duel će direktno odlučiti o tome ko će sa pozicije A1 u osminu finala.
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Francuzi, ovo nije igra kojom se osvajaju trofeji

Izvor: MozzartSport.com, 05.Sep.2017

Poljaci u nekoliko navrata imali dvocifrenu prednost, ali je na kraju slavio kvalitetniji sastav Vensana Kolea – 78:75..Tri i po četvrtine jurnjave za rezultatom i protivnikom, ali onda finiš na visini zadatka koji je slomio otvor Poljaka. Francuska je izbegla velike neprijatnosti u poslednjem kolu...

Nastavak na MozzartSport.com...

EUROBASKET: Francuska uz mnogo problema pobedila Poljsku i ostala u trci za prvo mesto

Izvor: HotSport.rs, 05.Sep.2017

Francuska je imala velikih problema u Helsinkiju protiv reprezentacije Poljske, ali je posle preokreta uspela da zabeleži treću pobedu na Eurobasketu. . Izabranici Vensana Kolea su savladali Poljake rezultatom 78-75 (13:20, 13:14, 25:18, 27:23).. Malo ko je očekivao da će Poljaci voditi tokom većeg...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.