EP: Odbojkašice bez finala, sa Turskom za bronzu

Izvor: B92, 03.Okt.2015, 18:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EP: Odbojkašice bez finala, sa Turskom za bronzu

Odbojkašice Srbije u ovim trenucima igraju polufinalni meč na Evropskom prvenstvu u Roterdamu protiv Rusije. Srbija – Rusija 23:25, 23:25, 25:21, 10:16

Ruskinje su aktuelne evropske šampionke, a ujedno i najtrofejnija evropska ekipa sa ukupno 25 medalja na Evropskom prvenstvu - 18 zlata, četiri srebra i tri bronze.

S druge strane, odbojkašice naše zemlje imaju po jedno zlatno, srebrno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i bronzano odličje, a najveći uspeh postigle su pre četiri godine, kada su postale šampionke ‘Starog kontinenta’ na šampionatu u Beogradu.

Izabranice Zorana Terzića su u četvrtfinalu pobedile Belgiju posle preokreta sa 3:1, dok je Rusija istim rezultatom bila bolja od Italije. U prvom polufinalu, od 15.30 sastaju se Holandija i Turska.

Tekstualni prenos meča možete pratiti na našem sajtu:

Rusija je povela na početku, ali je na servis liniju stala Brankica Mihajlović i Srbija je posle nadmudrivanja na mreži povela sa 4:2. Protivnice su se odmah vratile pecanjem Milene Rašić, da bi ibračice selektora Terzića otišle i na +2. Ipak, tada su Ruskinje vezale tri poena i otišle na prvi tehnički tajm aut sa minimalnom prednošću – 7:8.

Igralo se poen za poen pre fantastičnog poena u kojem se Srbija izborila sa dve protivničke kontre i blokom Milene Rašić povela sa 11:10. Ponovo se ušlo u nešto mirniji period susreta koji je prekinula Mihajlovićeva strahovitim smečom. Ni to nije bilo dovoljno da se poremete Ruskinje – izabranice Jurija Marčijeva vezale su dva poena pre nego što je Maja Ognjenović skuvala 19:19.

Obe ekipe razmenile su nekoliko poena i prilikom rezultata 22:22 Tijana Bošković je servirala i činilo se da je u pitanju as. Međutim, čelendž je pokazao da je lopta izašla van terena, a posle konfuzije naših igračica ispred mreže, Ruskinje su došle do dve vezane set lopte. Prvu je Ognjenovićeva spasla, ali je kod druge lopta od bloka izašla u aut i Srpkinje su izgubile prvi set – 23:25.

Drugi deo igre počeo je poenima Boškovićeve smečom i Tijane Rašić blokom. Ruskinjama nije baš funkcionisao prijem, ali su uz mnogo sreće došle do 3:2. Srpske dizačice forsirale su Tijanu Bošković često joj slale nešto teže lopte, što su protivnice prozrele. Nekoliko grešaka uslovilo je da naprave osetniju prednost i povedu sa tri poena razlike – 8:11.

Seriju poena uspešnim blokom prekinula je Jelena Miljković, da bi Tijana vratila Srbiju u igru odličnom kontrom. Imala je Srbija priliku da izjednači, ali je Ognjenovićeva loše podigla loptu i Brankica se pecala – 12:14.

U igru je ušla iskusna Jelena Nikolić, ali je upravo nju sačekao trojni blok posle ne baš dobrog prijema i Rusija je povela sa 18:20. Aktuelne šampionke Evrope držale su stečenu prednost do 21:23 kada je Milena Rašić ispalila savršen servis i vratila Srbiju na poen zaostatka. Imala je Srbija kontru za izjednačenje, ali je loš početni udarac koštao poena. Rusija je osvojila još jedan poen i dobila drugi set sa 23:25.

Treći set počeo je odličnom igrom Srbije i vođstvom od 4:1, ali su se Ruskinje vratile na dve razlike. Našoj ekipi mnogo bolje je funkcionisao napad – proradila je Tijana Malešević koja je odličnom improvizacijom donela Srbiji + 4 – 10:6. Maleševićeva je pokrenula Srpkinje, a Nikolićeva unela stabilnost, nova tri poena pre nego što je Košeljeva smanjila na 12:7.

Rašićeva i Nikolićeva nastavile su da dominiraju – prijem Srbije bio je drastično bolji, baš kao i servis, dok je Ruskinjama totalno pala koncentracija. Razlika je samo rasla do 18:10.

Od tog trenutka usledio je novi veliki pad u igri srpske selekcije. Ruskinje su se polako primicale dok su devojke u plavoj opremi propustile čak četiri set lopte. Ipak, prednost je bila prevelika i Srbija je smanjila na 2-1 u setovima – 25:21.

Četvrti set počeo je dobrom igrom Tijane Malešević kojoj je Košeljeva uspela da parira i izjednači na 3:3. Usledilo je nekoliko veoma loših minuta – sve je krenulo prelazom Maje Ognjenović, a završeno blokom koji je pretrpela Tijana Bošković i Ruskinje su na prvi tehnički tajm aut otišle sa +5. Serija je potrajala sve do 11:4, ali se čini da je i ona nedostižna.

Tako nisu mislile Brankica Mihajlović i saigračice koje su blokovima uspele da se vrate u igru. Imale su poen za 12:10 kada je jedna ruska igračica plasirala loptu, ali je Srpkinje nisu pokupile kako treba. Ponovo su protivnice otišle na šest razlike pred finiš – 10:16.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Uživo: Odbojkašice igraju za finale Evropskog prvenstva, Srbija - Rusija

Izvor: Blic, 03.Okt.2015

Odbojkašice Srbije protiv Ruskinja igraju za finale Evropskog prvenstva u holandskom Roterdamu, a dešavanja sa utakmice možete pratiti uživo uz Blicsport...Holanđanke su ubedljivo pobedile Tursku sa 3:0 (25:22, 25:18, 28:26) za ulazak u finale, pa će se za titulu boriti pred svojim navijačima....

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.