Dva stručnjaka odbila Barsu, jedan prihvatio!

Izvor: Sportske.net, 13.Jan.2020, 20:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dva stručnjaka odbila Barsu, jedan prihvatio!

Prvak Španije po svemu sudeći odabrao novog trenera.

Preneli smo, Barselona je odlučila da se rastane sa Ernestom Valverdeom, kap koja je prelila čašu bio je neuspeh na Superkupu Španije u Džedi.

Tri sata je prema informacijama španskih medija trajao sastanak između čelnika Barselone i Valverdea, epilog je rastanak, koji će biti obelodanjen sutra.

Što se tiče njegove zamene, Ćavi je odbio da napusti Al Sad usred sezone, dok je i Ronald Kuman odbio >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << mogućnost da usred sezone preuzme Barselonu.

On se sprema za Evropsko prvenstvo, koje će se održati narednog leta i jasno je da ne želi druge obaveze u ovom trenutku.

Ipak, jedan stručnjak nije odbio Barselonu, kako stvari stoje, novi trener katalonskog kluba bi trebalo da bude bivši šef struke Real Betisa Kike Setjen.

Njegovi predstavnici su stigli u Kataloniju da obave pregovore sa čelnicima "Blaugrane", a španski mediji očekuju da će bez većih problema postići dogovor.

Dakle, Valverde odlazi, prvi otkaz koji je Barsa uručila jednom treneru nakon 17 godina, naslediće ga Setjen, koji je bez posla od kako je po završetku minule sezone napustio Betis.

Setjen je trenersku karijeru počeo 2001. godine u Rasing Santanderu, potom je predvodio Poli Ehido, 2006. postaje i selektor Ekvatorijalne Gvineje, vraća se potom u Španiju i preuzima Logronjes, potom je čak šest godina predvodio Lugo, od 2015. do 2017. godine trenirao je Las Palmas, da bi Betis predvodio u naredne dve godine.

Mnoge je začudilo kada je uprava kluba iz Sevilje odlučila da se rastane sa 61-godišnjim stručnjakom, jer su "Verdiblankosi" pod njegovi vođstvom igrali veoma atraktivan fudbal.

Sada će Setjen dobiti priliku karijere, videćemo kako će je iskoristiti.

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Idol mu je Krojf, želi loptu samo za sebe, da li konačno dobijamo "staru" Barselonu?

Izvor: Sportske.net, 14.Jan.2020, 10:54

Sinoć se ispunila davnašnja želja navijača, makar u jednom pogledu...Ernesto Valverde je i zvanično završio svoju misiju u Barseloni. Baskijac je sinoć napustio prostorije kluba sa "Nou Kampa". Poraz u Džedi u polufinalu Super kupa Španije, pored dobre igre i dominacije tokom većeg dela meča,...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.