Vulin: Zabrinjava ćutanje EU i NATO-a na izjave iz Prištine

Izvor: RTS, 16.Apr.2018, 14:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: Zabrinjava ćutanje EU i NATO-a na izjave iz Prištine

Ministar odbrane Aleksandar Vulini izjavio je da prištinski lideri ne mogu da ugroze mir u Srbiji, ali je ocenio da zabrinjava ćutanje Evropske unije i NATO-a na izjave Ramuša Haradinaja i Hašima Tačija.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << "Naravno da Haradinaj, baš kao ni Tači, ne može da ugrozi mir i stabilnost ni na jednom centimetru teritorije Republike Srbije i uostalom zbog toga Vojska Srbije i postoji", istakao je Vulin u saopštenju.
"Naravno da smo dovoljno snažni i naravno da smo dovoljno spremni da sprečimo svakog teroristu bilo osuđenog, bilo neosuđenog kakav je Ramuš Haradinaj, da ugrozi mir na prostoru Republike Srbije i uostalom čitavom Balkanu", izjavio je ministar odbrane komentarišući navode Haradinaja o pretenzijama prema Bujanovcu i Preševu.
On je naglasio da ono što zabrinjava jeste činjenica da čitava Evropska unija i NATO tako upadljivo ćute i kada Tači poziva na oružje i preti puškama i kada Haradinaj govori o nekakvom "istočnom Kosovu".
"Bilo bi vreme da progovore i da umire čitav Balkan svojom jasnom izjavom, jasnim stavom da Tači i Haradinaj govore samo u svoje ime i da nemaju podršku ni EU, ni NATO-a, za to što govore i za pokušaje da ugroze mir i bezbednost na čitavom Balkanu. Vreme je da progovore", napomenuo je Vulin.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vulin: Zabrinjava ćutanje EU i NATO na izjave iz Prištine

Izvor: Blic, 16.Apr.2018

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas da prištinski lideri ne mogu da ugroze mir u Srbiji, ali je ocenio da zabrinjava ćutanje Evropske unije i NATO na izjave Ramuša Haradinaja i Hašima Tačija.

Nastavak na Blic...

Vulin: Zabrinjava ćutanje EU i NATO na izjave Haradinaja i Tačija

Izvor: Danas, 16.Apr.2018

Ni Ramuš Haradinaj ni Hašim Tači ne mogu da ugroze mir i stabilnost ni na jednom centimetru teritorije Srbije i uostalom zbog toga Vojska Srbije i postoji, poručio je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin. Članak Vulin: Zabrinjava ćutanje EU i NATO na izjave Haradinaja i Tačija se pojavljuje...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.