Izvor: RTS, 07.Sep.2020, 07:45

Vučić zahvalio Varheljiju na podršci

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa evropskim komesarom za susedsku politiku i proširenje Oliverom Varheljijem.
Vučić je zahvalio Varheljiju na značajnoj podršci koju Evropska unija pruža kroz eknomski, politički i vrednosni dopirinos napretku Srbije.

"Posebno hvala komesaru na tome što mu nije teško da čuje i sasluša predstavnike Srbije, ma kako to >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << nekome čudno zvučalo. Veoma dobar razgovor", napisao je Vučić na svom zvaničnom Instagram profilu.
Oglasio se i Varhelji koji je rekao da je imao odličan razgovora sa predsednikom Srbije, tokom kojeg ga je Vučić informisao o sporazumima potpisanim u Vašingtonu.
"Pozdravljam današnji nastavak dijaloga kome posreduju šef diplomatije EU Žozep Borelj i specijalni predstavnik EU Miroslav Lajčak. Predsednik Vućić me je obavestio o važnim sastancima i sporazumima potpisanim u Vašingtonu, a razmotrili smo i mogućnost da se to isprati i zajedničkom izjavom sa EU", napisao je Varhelji na Tviteru.
Vučić i Varhelji su, kako je ranije najavljeno, razmatrali napredak Srbije na putu evrointegracija u svetlu godišnjeg izveštaja koji bi Evropska komisija trebalo da objavi početkom oktobra.
Očekuje se da Komisija zajedno sa izveštajem o napretku zemlja u procesu pristupanja EU objavi i veliki ekonomsko-investicioni plan za Zapadni Balkan.
U nastavku drugog radnog dana u Briselu, predsednik Srbije učestvuje na novoj rundi dijaloga Beograda i Prištine na najvišem nivou.
Juče se sastao sa specijalnim izaslanikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom i zamenikom pomoćnika državnog sekretara SAD Metjuom Palmerom.
Istakaoje da veruje da će razgovori u Briselu dati rezultat.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić se sastao sa Varheljijem u Briselu

Izvor: Nezavisne Novine, 07.Sep.2020

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa evropskim komesarom za susedsku politiku i proširenje Oliverom Varheljijem.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Vučić: Dobar sastanak sa Varheljijem, hvala na podršci

Izvor: Nezavisne Novine, 07.Sep.2020

BRISEL - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić zahvalio je komesaru za susjedsku politiku i proširenje EU Oliveru Varheljiju, sa kojim se jutros sastao u Briselu, na značajnoj podršci koju Evropska unija pruža kroz ekonomski, politički i vrednosni dopirinos napretku Srbije.

Nastavak na Nezavisne Novine...

J. Joksimović: Važan sastanak Vučića sa Verheijem

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Sep.2020

Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović izjavila je da je današnji sastanak predsednika Aleksandra Vučića sa komesarom za susedsku politiku i proširenje Oliverom Varheijem važan "da čujemo dodatno o statusu politike proširenja u ovom trenutku, kao i o svim važnim instrumentima...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.