Srednja klasa se vratila u Srbiju?

Izvor: OkRadio.rs, 09.Dec.2012, 18:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srednja klasa se vratila u Srbiju?

Raspon između najviših i najnižih zarada u Srbiji, od 1.10, na nivou je proseka u Evropskoj uniji, izjavio je ekonomista Goran Nikolić. Prema njegovim rečima, bez obzira na trenutnu ekonomsku krizu, u Srbiji je od 2000. vraćena srednja klasa. "Gini koeficijent, koji je pokazatelj nejednakosti po finansijskim primanjima, za Srbiju iznosi 0,30 i po tome je na nivou evropskog proseka", precizirao je Nikolić. Nikolić objašnjava da to znači da je po tom kriterijumu, jednakost u ovoj zemlji više izražena nego u Rusiji, Narodnoj Republici Kini, Sjedinjenim Američkim Državama, Brazilu.... Nikolić smatra da je devedesetih godina prošlog...

Nastavak na OkRadio.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Raspon plata kao u EU, Srbija ima srednju klasu

Izvor: Kamatica.com, 10.Dec.2012, 08:59

Raspon između najviših i najnižih zarada u Srbiji, od 1:10, na nivou je proseka u Evropskoj uniji, izjavio je ekonomista Goran Nikolić i ukazao da je, bez obzira na trenutnu ekonomsku krizu, u Srbiji od 2000. godine vraćena srednja klasa..

Nastavak na Kamatica.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta OkRadio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta OkRadio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.