Srbija treba da ima normalne odnose s Kosovom

Izvor: NaDlanu.com, 25.Sep.2012, 16:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija treba da ima normalne odnose s Kosovom

PRANJANI, 25. septembra 2012. (Beta) - Američki ambasador u Beogradu Majkl Kirbi rekao je u utorak u Pranjanima da Srbija treba da bude članica EU, kao i da mora da ima "normalne odnose" sa Kosovom.

PRANJANI, 25. septembra 2012. (Beta) - Američki ambasador u Beogradu Majkl Kirbi rekao je u utorak u Pranjanima da Srbija treba da bude članica EU, kao i da mora da ima "normalne odnose" sa Kosovom.Kirbi je kazao da put ka EU "nije jednostavan", ali da je "jako dobar" za Srbiju.Na pitanje novinara da li će SAD insistirati da Srbija prizna Kosovo, on je kazao da Srbija mora da ima "normalne odnose" sa Kosovom.Američki ambasador je u Pranjanima na Suvoboru predao na korišćenje novoizgradjenu sportsku halu čiju je izgradnju finansirala Evropska komanda oružanih snaga SAD sa 640.000 dolara u znak sećanja na spasavanje više od 500 američkih pilota u Drugom svetskom ratu.Kako su podsetili učesnici svečanosti, pilote je od Nemaca spasavao srpski narod rizikujući svoje živote."U američkoj javnosti se nedovoljno zna o akciji spasavanja više od 500 američkih pilota u Drugom svetskom ratu u Srbiji jer se Amerikanci na bave mnogo istorijom već budućnošću", rekao je ambasador.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na NaDlanu.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kirbi za "normalne odnose" Srbije i Kosova

Izvor: Akter, 25.Sep.2012

Američki ambasador u Beogradu Majkl Kirbi izjavio je da Srbija mora da ima "normalne odnose" sa Kosovom, a SAD želi da joj pomogne na evropskom putu.

Nastavak na Akter...

Ambasador SAD-a: Srbija treba da ima normalne odnose s Kosovom

Izvor: Vostok.rs, 26.Sep.2012, 12:36

26.09.2012. -..Američki ambasador u Beogradu Majkl Kirbi rekao je u utorak u Pranjanima da Srbija treba da bude članica EU, kao i da mora da ima "normalne odnose" sa Kosovom...Kirbi je kazao da put ka EU "nije jednostavan", ali da je "jako dobar" za Srbiju...Na pitanje novinara da li će SAD insistirati...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.