Projekat socijalnog stanovanja u zaštićenim uslovima

Izvor: KovinEkspres.rs, 26.Maj.2010, 14:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Projekat socijalnog stanovanja u zaštićenim uslovima

Sutra, 27. maja u 10 sati, u zgradi Opštine biće potpisan Memorandum o razumevanju povodom izgradnje stambenih jedinica namenjenih socijalnom stanovanju u zaštićenim uslovima, u okviru projekta 'Podrška izbeglicama i interno raseljenim licima u Srbiji u poboljšanju životnih uslova'. Memorandum potpisuju: za Opštinu Kovin predsednik Slavko Branković, za Danski savet za izbeglice Srbija g-đica Marina Kremoneze, za Komesarijat za izbeglice RS komesar Vladimir Cucić, za Centar za socijalni >> Pročitaj celu vest na sajtu KovinEkspres.rs << rad Kovin direktor Milče Milutinov. Ova komponenta deo je projekta koji finansira Evropska unija, preko delegacije EU u Republici Srbiji, a kofinansira Visoki komesarijat UN za izbeglice (UNHCR) putem instrumenata predpristupne pomoći za 2008. godinu (IPA 2008). Projekat sprovodi Danski savet za izbeglice u bliskoj saradnji sa Komesarijatom za izbeglice Republike Srbije, UNHCR-om i Opštinom Kovin. Cilj je pružanje podrške izbeglicama u realizaciji slobodno izabranih trajnih rešenja i poboljšanje uslova života za raseljena lica i za jedan broj najugroženijih domicilnih porodica. Pomoć će dobiti 12 najugroženijih porodica izbeglih i raseljenih i tri najugroženije domicilne porodice, kako bi se iselile iz životno neprimerenih uslova i uselile u stambene jedinice u socijalno zaštićenim uslovima. Inače, pored komponente stambenog smeštaja u zaštićenim uslovima, Danski savet sprovešće u Kovinu još tri: isporuku građevinskog materijala za delimični završetak započetih kuća ili rehabilitaciju već postojećih, izgradnju montažnih kuća i dohodovne aktivnosti.

Nastavak na KovinEkspres.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Memorandum o izgradnji stanova za izbeglica u Kovinu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Maj.2010, 03:36

KOVIN -..Predstavnici Komesarijata za izbeglice, Danskog saveta za izbeglice i opštine Kovin, u tom gradu Memoranduma o razumevanju, povodom izgradnje stambenih jedinica namenjenih socijalnom stanovanju, saopšteno je iz Komesarijata...Memorandum će biti potpisan u okviru Projekta "Podrška izbeglim...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KovinEkspres.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KovinEkspres.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.