Priština: Akcija velikih sila protiv Srbije

Izvor: S media, 09.Okt.2011, 15:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Priština: Akcija velikih sila protiv Srbije

Srbija neće dobiti status kandidata EU ako prethodno ne povuče svoje institucije sa Kosova, piše prištinski list Ekspres.

Velike sile koje podržavaju nezavisnost Kosova će narednih dana preduzeti konkretnu akciju kako bi sprečile da Srbija dobije status kandidiata za Evropsku uniju ako ne povuče svoje institucije sa severa Kosova, piše danas dnevnik Ekspres.

Pozivajući se na diplomatske >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << izvore u Prištini, bliske najuticajnijim zemljama, dnevnik piše da će te države izaći sa jasnim stavom da Srbija ne može da dobije status kandidata za EU, ako prethodno ne ispuni zahtev za povlačenjem svojih institucija sa severa Kosova.

Vlasi: Srbija gura Srbe u novu propast

Bogdanović se sastao sa Srbima sa severa Kosova

Kusturica: Boriti se za Kosovo i ne tražiti rešenje

"Sastanak se priprema. Još nije poznato na kom će nivou zemlje biti predstavljene", rekao je izvor dnevnika. Cilj sastanka je da se obezbedi bolja koordinacija zemalja koje podržavaju nezavisnost Kosova.

Na tom sastanku predstavnici SAD i EU treba da dogovore konkretne korake koje će preduzeti za prevazilaženje situacije na severu Kosova.

"Sadašnja situacija na severu se ne može tolerisati. Sada sustvoreni uslovi da se Srbiji kaže da treba da povuče svoje strukture sa Kosova, ako želi da se učlani u EU", rekao je neimenovani izvor dnevnika.

Istovremeno će na sastanku biti poslata jasna poruka Kosovu.

"Zahtevaće se tesna saradnja sa Euleksom na severu zemlje. Za svakoga treba da je jasno da se sever ne moze 'dobiti' akcijama policije Kosova", kaže izvor prištinskog lista.

(Beta)
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Institucije na Kosovu, ili EU"

Izvor: B92, 09.Okt.2011

Priština -- Velike sile koje podržavaju nezavisnost Kosova će narednih dana preduzeti akciju kako bi sprečile da Srbija dobije status kandidiata za EU, piše Ekspres...Pozivajući se na diplomatske izvore u Prištini dnevnik piše da će te države izaći sa jasnim stavom da Srbija ne može da dobije...

Nastavak na B92...

Prištinski list: Akcija velikih sila protiv Srbije

Izvor: Vesti-online.com, 09.Okt.2011

Velike sile koje podržavaju nezavisnost Kosova će narednih dana preduzeti konkretnu akciju kako bi sprečile da Srbija dobije status kandidiata za Evropsku uniju ako ne povuče svoje institucije sa severa Kosova, piše danas dnevnik Ekspres...Pozivajući se na diplomatske izvore u Prištini, bliske...

Nastavak na Vesti-online.com...

Sprečiti da Srbija dobije status kandidata?

Izvor: Deutsche Welle, 09.Okt.2011

Velike sile koje podržavaju nezavisnost Kosova navodno će narednih dana preduzeti akcije kako bi sprečile da Srbija dobije status kandidiata za EU ako ne povuče svoje institucije sa severa Kosova, tvrdi dnevnik Ekspres.

Nastavak na Deutsche Welle...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.