Pozitivno gledam na ponudu Vučića

Izvor: B92, 21.Avg.2013, 15:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Pozitivno gledam na ponudu Vučića"

Beč -- Nekadašnji austrijski kancelar Alfred Guzenbauer potvrdio je danas da je dobio ponudu da savetuje srpsku vladu i rekao da na tu ponudu pozitivno gleda.

On je, u pisanoj izjavi APA, kazao da je povodom ponude srpske vlade da je savetuje na putu u EU prošlog petka razgovarao sa prvim potpredsednikom Aleksandrom Vučićem u Beogradu.

Guzenbauer je istovremeno naveo da još nije zaključio sporazum sa srpskom vladom, ali je dodao da pozitivno gleda na buduću saradnju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sa srpskom vladom.

"Put Srbije u EU predstavlja, posle članstva Slovenije i Hrvatske dalji važan korak ka stabilizaciji prostora bivše Jugoslavije i čitavog zapadnog Balkana. Van sumnje je da sledeći mirovno-politički zadatak EU, nakon uspostavljanja mira posle Drugog svetskog rata na zapadu Evrope i okončanja Hladnog rata, sada predstavlja stabilizacija zapadnog Balkana i prevazilaženje ratnih trauma na prostoru bivše Jugoslavije", naveo je on u izjavi.

Guzenbauer, bivši austrijski kancelar, angažovan je kao savetnik u nizu kompanija širom sveta, među kojima su "Novomatik", "Ekitas kapital", u upravnom je odboru Sstrabaga i kompanije "Signa Prime Selection AG" a svojim savetima pomagao je Hipo Alpe Adria banci, nemačkoj VAC grupaciji, koncernu Alpina i kazahstanskom predsedniku Nursultanu Nazarbajevu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Guzenbauer potvrdio da ga je Vučić pozvao u Vladu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Avg.2013

Nekadašnji austrijski kancelar Alfred Guzenbauer potvrdio je danas da je dobio ponudu da savetuje srpsku vladu i rekao da na tu ponudu pozitivno gleda.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Ko je budući Vučićev savetnik: Među prvima priznao Kosovo

Izvor: Vesti-online.com, 22.Avg.2013, 13:29

Posle objave o dolasku u Beograd, u seksualnoj aferi kompromitovanog Dominika Štros Kana, u savetničku fotelju kraj vicepremijera Aleksandra Vučića mogao bi da zasedne Alfred Guzenbauer, austrijski kancelar za čijeg je mandata, inače najkraćeg u istoriji te zemlje, Beč priznao Kosovo... .. ..Saglasan,...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.