Ponovo protesti poljoprivrednika u Vojvodini?

Izvor: BKTV News, 24.Mar.2012, 14:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ponovo protesti poljoprivrednika u Vojvodini?

Protesti poljoprivrednika iz Vojvodine, koji su prošlog proleća blokirali puteve u Vojvodini , moguće da će se održati i ove godine ako Ministarstvo poljoprivrede do srede ne odgovori pozitivno na njihove zahteve.
Jedan od lidera poljoprivrednika, Ilija Grujić, izjavio je da poljoprivrednici traže da država nastavi regresiranje repromaterijala u proizvodnji, sa 14.000 dinara po hektaru, kao i da Ministarstvo poljoprivrede donese Strategiju ruralnog razvoja u Srbiji, jer je to uslov >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << da farmeri mogu da koriste sredstva iz IPA fondova Evropske Unije.
Ministarstvu je dat rok do srede. Ako ne prihvati zahteve, u četvrtak će blokirati najpre lokalne puteve, a potom će traktorima krenuti za Beograd.
Iza ponovnih okupljanja poljoprvirednika ne stoji nijedna politička stranka već je uzrok njihovo nezadovoljstvo.
Pripremio: Marko Arsić
Tweet
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.