Mljekari blokirali carinski terminal u Gradišci

Izvor: BanjalukaLive.com, 12.Nov.2014, 15:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mljekari blokirali carinski terminal u Gradišci

Farmeri sa oko 40 traktora kao što su i njavili bolokirali su carinski terminal u Gradišci i tako spriječili dalji uvoz mlijeka i mliječnih proizvoda iz zemalja EU, pišu "Nezavisne novine". Farmeri poručuju da na terminalima ostaju sve dok se njihovi zahtjevi ne uvaže, s tim da će svaki treći dan tražiti po jedan novi. Prvi je, podsjećamo uvođenje prelevmana na mlijeko iz uvoza, tj. oporezivanje od 72 feninga po litri, s čime bi se, kako su poručili, uspostavio fer odnos u tržišnoj utakmici u kojoj domaći proizvođači za sada nemaju nikavu šansu. (BLLIVE, foto: RTRS)
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na BanjalukaLive.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Blokada mlekara, neće mleko iz EU

Izvor: B92, 12.Nov.2014

Članovi Udruženja mlekara Republike Srpske blokirali su u podne carinski terminal u Gradišci, kako bi sprečili dalji uvoz mleka iz Evropske unije...Poljoprivrednici su sa oko 40 traktora blokirali granični prelaz, poručujući da će tu i ostati sve dok vlasti BiH ne uvaže njihove zahteve, od kojih...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BanjalukaLive.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BanjalukaLive.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.