Milićević: Opoziciona bajka

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Nov.2015, 19:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milićević: Opoziciona bajka

Današnji nastup lidera opozicionih političkih opcija pokazuju da su ipak ujedinjeni u izricanju najgorih mogućih tvrdnji o svojoj zemlji, i to u vreme kada EU odaje priznanje Srbiji i kada Vlada uživa ogromno poverenje građana i ozbiljan politički legitimitet, izjavio je danas šef poslaničke grupe SPS Đorđe Milićević.

"U vreme kada EU >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << odaje priznanje Srbiji, gospodin Pajtić partijama iz EU govori loše o Srbiji. Bilo bi dobro da kada već govori o Srbiji predoči i saopšti poražavajuće i katastrofalne rezultate pokrajinske vlade na čijem je čelu, a ne da navodnom neargumentovanom kritikom pokušava da prikrije svoj nerad i prikupi jeftine političke poene", ocenio je Milićević u reagovanju koje je dostavio Tanjugu povodom današnjeg nastup lidera DS Bojana Pajtića na konferenciji o socijaldemokratiji u regionu.

Milićević pominje i formiranje "nekakvog saveza i akcija udruživanja pojedinih opozicionih partija" na drugoj strani, čija je, kako ocenjuje, svrha zapravo njihovo političko preživljavanje i nada da će preći cenzus na nekim narednim parlamementarnim ziborima.

"Propagiranje pobede na izborima deluje kao nekakva bajka i fatamorgana", rekao je Milićević povodom današnjeg udruživanja Socijaldemokratske partije i Liberalno demokratske partije.

Milićević kaže da su predstavnici ovih političkih opcija izgleda zaboravili da su građani ne tako davno imali prilike da kažu šta misle o tim njihovim navodnim odgovorima na ključne probleme i pominje primetan politički zaokret u njihovim odgovorima na neka pitanja poput NATO i istopolnih brakova u odnosu na izbore 2014. godine.

Glavni predizborni adut lidera SDS - istopolni brakovi

U tom smislu navodi ranije zalaganje Tadića za vojnu neutralnost nasuprot današnjem jasnom stavu o razgovorima s vojnom alijansom, dok kao glavni predizborni adut lidera SDS Milićević percipira istopolne brakove.

Nasuprot svemu tome, zaključuje Milićević, Srbija danas ima odgovornu i ozbiljnu vladu čiji su rezultati vidljivi i prepoznatljivi i "nijedan nazovi savez i neargumentovane kritike to ne mogu narušiti i promeniti".

U Beogradu je danas održana međunarodna Konferencija "Izazovi socijaldemokratije u regionu" koju su organizovale Demokratska stranka i Partija evropskih socijalista, dok je istovremeno ozvaničen savez Socijaldemokratske stranke Borisa Tadića i Liberalno-demokratske partije Čedomira Jovanovića.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.