Mađarska bez fondova EU

Izvor: Blic, 13.Mar.2012, 17:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mađarska bez fondova EU

Brisel - Ministarka ekonomije Danske Margrete Vastager saopštila je danas da je Evropska unija odlučila da kazni Mađarsku zbog velikog budžetskog deficita, ali je primena odluke odložena do juna ove godine.

Na taj način Mađarskoj su data tri meseca da usvoji rebalans budžeta, kako deficit ne bi bio veći od tri odsto BDP, koliko je propisala >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << EU.

Ukoliko to ne uradi, Mađarska 2013. godine neće dobiti 495 miliona dolara iz Razvojnog fonda EU.

Nekoliko država, među kojima su bile Austrija i Velika Britanija, tražilo je da se primena odluke o kažnjavanju odloži do septembra, ali su neke članice insistirale da ona na snagu stupi odmah, pa je na kraju nađeno kompromisno rešenje, prenosi AP.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

EU bez milosti, nema para Mađarskoj

Izvor: B92, 13.Mar.2012

Brisel -- Ministri finansija Evropske unije zamrznuće 495 miliona evra fondova namenjenih Mađarskoj u idućoj godini ukoliko Budimpešta ne smanji svoj preveliki deficit...To bi bio prvi slučaj sankcija zbog preteranog budžetskog manjka, izjavila je ministarka finansija Danske Margaret i Vestager...Ona...

Nastavak na B92...

Mađarska ostaje bez EU para

Izvor: Mondo, 13.Mar.2012

Evropska unija odlučila je da kazni Mađarsku zbog velikog budžetskog deficita, ali je primena odluke odložena do juna ove godine.

Nastavak na Mondo...

EU zamrzla pomoć Mađarskoj

Izvor: Vostok.rs, 14.Mar.2012, 10:20

14.03.2012. -..Ministri ekonomije i finansija Evropske unije na sastanku EU odlučili su da zamrznu dodelu 495 miliona evra Mađarskoj iz evropskih razvojnih fondova. To je najavio na završnoj konferenciji za novinare, ministar ekonomije i unutrašnjih poslova Danske Margareta Vestager. Odluka je doneta...

Nastavak na Vostok.rs...

Mađarska kažnjena zbog prekomernog deficita

Izvor: EurActiv Srbija, 14.Mar.2012

Evropska unija je 13. marta privremeno blokirala Madjarskoj gotovo pola milijarde evra iz kohezionih fondova, jer nije uložila dovoljno napora da smanji budžetski deficit. To je prvi put da neka članica bude kažnjena na taj način zbog prekoračenja deficita. Oko pitanja madjarskog deficita se medju...

Nastavak na EurActiv Srbija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.