Kušner:Za pomirenje Srbije i Kosova

Izvor: B92, Beta, 28.Feb.2010, 23:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kušner:Za pomirenje Srbije i Kosova

Beograd -- Francuski ministar spoljnih poslova Bernar Kušner doputovao je u Beograd gde će u ponedeljak razgovarati sa zvaničnicima Srbije o evropskim integracijama.

Kako navodi francuska agencija AFP, francuski šef diplomatije namerava da "pozove Srbiju na pomirenje s Kosovom". U izjavi novinarima koji su ga pratili u avionu na putu za prestonicu Srbije, Kušner je kazao da Francuska "podržava članstvo Srbije u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Evropskoj uniji i pozitivan razvoj odnosa Srbije i Kosova".

"Srbi ne bi trebalo da komplikuju ionako već dovoljno komplikovanu situaciju", kazao je on aludirajući na Kosovo čiju jednostrano proglašenu nezavisnost Srbija ne priznaje, i podsetio da "Evropska unija mora da se jednoglasno izjasni o članstvu Srbije".

Dvadeset dve od 27 zemalja članica EU priznalo je nezavisno Kosova, podseća AFP.

Kušner je kazao da sebe smatra "prijateljem" i Srba i Albanaca na Kosovu.

Nakon Beograda, Kušner će otputovati na Kosovo, gde će se sastati sa kosovskim zvaničnicima u Pristini, a obići će i Gračanicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.