Junker: Orban širi lažne vesti

Izvor: RTS, 15.Dec.2018, 08:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Junker: Orban širi lažne vesti

Predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker optužio je mađarskog premijera Viktora Orbana da širi dezinformacije. Orban kaže da sam ja kriv za Bregzit, to su lažne vesti, rekao je Junker.
"Vrlo sam jasno stavio do znanja Evropskom savetu da su neki od ovde prisutnih premijera izvor lažnih vesti", rekao je Junker u Briselu posle sastanka lidera >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << EU.

"Kada, na primer, gospodin Orban kaže da sam ja odgovoran, kriv za Bregzit, to su lažne vesti. Kada on kaže da su migranti odgovorni za Bregzit - opet lažne vesti", kazao je Junker, preneo je Blumberg.
Agencija navodi da Orban konsoliduje svoju vlast u Mađarskoj i da je Evropski parlament pozvao njegovu vladu u septembru da se suoči s mogućim sankcijama zbog erozije demokratskih standarda.
Na samitu u Briselu, lideri EU su razgovarali i o problemu lažnih vesti.
"Nemojmo svaljivati svu odgovornost na druge, pogledajmo okolo da vidimo ko širi lažne vesti", kazao je Junker. 
 

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Junker optužio Orbana da širi dezinformacije

Izvor: Vostok.rs, 15.Dec.2018

Predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker optužio je mađarskog premijera Viktora Orbana da širi dezinformacije. "Vrlo sam jasno stavio do znanja Evropskom savetu da su neki od ovde prisutnih premijera izvor lažnih vesti", rekao je Junker novinarima u Briselu posle sastanka lidera EU. „Kada,...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.