ORBAN PROTIV EVROPE: Junker ga OPTUŽUJE da širi lažne vesti!

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Dec.2018, 08:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ORBAN PROTIV EVROPE: Junker ga OPTUŽUJE da širi lažne vesti!

Predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker optužio je mađarskog premijera Viktora Orbana da širi dezinformacije.

- Vrlo sam jasno stavio do znanja Evropskom savetu da su neki od ovde prisutnih premijera izvor lažnih vesti - rekao je Junker novinarima u Briselu posle sastanka lidera EU.

- Kada, na primer, gospodin Orban kaže da sam ja odgovoran, kriv za Bregzit, to su lažne vesti. Kada on kaže da su migranti odgovorni za Bregzit - opet lažne vesti - kazao >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je Junker, preneo je Blumberg.

Agencija navodi da Orban konsoliduje svoju vlast u Mađarskoj i da je Evropski parlament pozvao njegovu vladu u septembru da se suoči s mogućim sankcijama zbog erozije demokratskih standarda.

Na samitu u Briselu, lideri EU su razgovarali i o problemu lažnih vesti.

- Nemojmo svaljivati svu odgovornost na druge, pogledajmo okolo da vidimo ko širi lažne vesti - kazao je Junker.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.