Grčka ohrabruje Srbiju na putu ka EU

Izvor: Glas javnosti, 20.Maj.2011, 07:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grčka ohrabruje Srbiju na putu ka EU

ATINA - Srbija i Grčka imaju istorijske veze, njihovi odnosi su prijateljski i Atina će nastaviti da podržava evropske integracije Srbije, zaključili ministri spoljnih poslova dve zemlje Vuk Jeremić i Dimitris Drucas.

Šefovi diplomatije Srbije i Grčke, Vuk Jeremić i Dimitris Drucas, zaključili su da dve zemlje imaju istorijske veze, da su njihovi odnosi prijateljski i da će Atina nastaviti da podržava evropske >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << integracije Srbije.

Naglasivši da je Srbija u poslednje vreme načinila veliki napredak na evropskom putu, ministar Drucas je rekao da Grčka "ohrabruje i podržava Srbiju da nastavi sa istom odlučnošću" i da je to od velikog značaja za ostvarivanje zajedničkog cilja - evropske integracije celokupnog regiona.

"Grčka radi planski i priprema se za delotvorno unapređenje tog cilja tokom njenog predsedavanja Uniji 2014. godine. Želimo da vidimo integraciju celog regiona Zapadnog Balkana u Evropsku uniju u bliskoj budućnosti", naveo je Drucas.

Šef grčke diplomatije rekao je da je dijalog Beograda i Prištine pozitivan i dodao da Evropska unija i njegova zemlja mnogo očekuju od tog procesa, preneli su grčki mediji.

Govoreći o nedavnom otvaranju Kule Nebojša u Beogradu, kojem su prisustvovali predsednici Srbije i Grčke Boris Tadić i Karolos Papuljas i u čijoj su obnovi zajednički učestvovale dve zemlje, Drucas je rekao da će ona biti "stalni podsetnik istorijskih veza, prijateljstva i zajedničke budućnosti za obe zemlje".

Dvojica ministara saglasila su se i da Srbija i Grčka beleže stalan napredak u bilateralnim odnosima.

Ministar Jeremić, koji boravi u dvodnevnoj poseti Grčkoj, danas će u Atini učestvovati na konferenciji koju organizuje britanski magazin Ekonomist.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.