Frakcija SPO: Vuk je protiv ulaska Srbije u EU

Izvor: Vesti-online.com, 16.Feb.2012, 14:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Frakcija SPO: Vuk je protiv ulaska Srbije u EU

Frakcija Izvorni Srpski pokret obnove (SPO) upozorava danas da su politički identitet ove stranke "potpuno uništili" dramatični i česti preokreti u stranačkoj politici, lutanje od krajnje desnice, do ulaska "na prevaru" u pokret Preokret, sa kojim SPO "nema nikakve ideološke sličnosti".

"Navodno odlučno zalaganje za ulazak Srbije u Evropsku uniju (EU) je samo paravan za sitne političke interese", >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << ukazuje se u saopštenju frakcije, koje potpisuju Srđan Srećković i Sanja Čeković.

Oni smatraju da se predsednik SPO Vuk Drašković, iako je u javnosti govorio drugačije, nadao i sve činio da Srbija u decembru ne dobije kandidaturu za EU, "kako bi imao razlog za kritiku Vlade i pokušao da za Preokret na toj kritici i teškoj situaciji u zemlji stekne jeftine političke poene".

Kao primer političkog licemerja, Srećković i Čeković ukazuju na to da se oni, kojima je Drašković okružen, sa jedne strane ponašaju kao najljuća opozicija Vladi, ali u isto vreme žele da zadrže mesta u istoj toj Vladi, u javnim preduzećima i upravnim odborima.

"Nemoralno i nečasno! Ili ste vlast ili opozicija!", napominje se u saopštenju Frakcije i ocenjuje da su Drašković i grupa ljudi oko njega pretvorili SPO u "mesto gde vlada jednoumlje, brutalno i bezobzirno se obračunavajući sa svima koji se usude da drugačije misle".

"Fiktivne sednice stranačkih organa, nelegalne po Statutu telefonske sednice Predsedništva i najprizemnije uvrede i pretnje su način kako se danas rukovodi Strankom", precizira se u saopštenju Frakcije.

"Za sve one koji neće, ne mogu i ne žele da isključivo klimaju glavom, u SPO više nema mesta", dodaje se u saopštenju i ističe da stvaranje frakcije Izvorni SPO, "unutar SPO, pruža nadu da će stranka opstati i vratiti se svojim principima i demokratskim vrednostima.

"Uvereni smo da će se mnogi, koji su iz SPO oterani, kroz ovu frakciju vratiti u SPO i da ćemo na taj način svi zajedno uspeti da se uskoro okupimo i sprovedemo ono što je stav većine članova i odbora", naglašava se u saopštenju.

Cilj Frakcije je da SPO bude moderna i demokratska stranka desnog centra, koja se snažno zalaže za ulazak u EU i najbolje odnose sa svojim susedima, ali i za odbranu naših državnih interesa.

"U suprotnom, u slučaju nastavka saradnje sa pokretom Preokret, SPO će zauvek nestati sa srpske političke scene", upozoravaju Srećković i Čeković.

"To ne smemo dozvoliti i zato SPO mora odmah napustiti ovaj pokret, sa kojim nema nikakve ideološke veze i pristupiti hitnim unutarstranačkim reformama na legalno sazvanim sednicama stranačkih organa", navodi se na kraju saopštenja frakcije Izvorni SPO.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srećković traži da se SPO izvini Crkvi i patrijarhu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Feb.2012, 12:46

BEOGRAD -..Srđan Srećković i Sanja Čeković saopštili su danas da je njihova stranka Srpski pokret obnove (SPO) kao deo Preokreta obavezna da se izvini patrijarhu Irineju i svim vernicima Srpske pravoslavne crkve (SPC) zbog "brutalne kampanje" Preokreta protiv crkve...Sanja Čeković i Srećković,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.