EU: Nova pravila o sankcijama Islamskoj državi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Sep.2016, 13:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU: Nova pravila o sankcijama Islamskoj državi

Evropska unija usvojila je danas nove propise koji omogućavaju zabranu putovanja i zamrzavanje imovine saveznicima Islamske države, kao i stranim borcima koji se obučavaju ili sarađuju s tom terorističkom organizacijom.

Članice EU mogu da uvedu sankcije osobama koje su planirale ili izvele napade i onima koji su finansirali, regrutovali ili podržali aktivnosti Islamske države.

Pristalicama >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Islamske države iz zemalja izvan Evrope može da bude zabranjen ulazak, a državljanima EU koji sarađuju s ekstremistima izvan Unije može da bude dozvoljeno samo putovanje u njihovu domovinu.

EU je do sada mogla da uvede sankcije samo ljudima i entitetima koji su na listi Ujedinjenih nacija ili su članice mogle to da urade kao pojedinačne zemlje.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.