Saradnici ID na meti novih propisa EU

Izvor: B92, 20.Sep.2016, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saradnici ID na meti novih propisa EU

Brisel -- Evropska unija usvojila je nova pravila koja će omogućiti zabranu putovanja i zamrzavanje imovine saradnika takozvane Islamske države.

Nove mere odnose se i na strane borce koji rade i prolaze obuku ID, prenosi AP.

Sankcije će biti nametnute onima koji planiraju ili vrše napade, kao i onima koji finansiraju i podržavaju aktivnosti ID, ili za nju regrutuju borce.

Novim propisima bi simpatizerima ID koji dolaze van Evrope mogao biti zabranjen >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ulazak, dok bi državljanima EU koji sarađuju sa ekstremistima van Unije moglo biti dopušteno da putuju samu u svoju zemlju.

Do sada je EU mogla nametnuti sankcije samo ljudima i entitetima koji su na spisku Ujedinjenih nacija, iako su države članice mogle da deluju individualno.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.