Dodik: Naš cilj je Evropska unija

Izvor: Politika, 09.Jan.2011, 21:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik: Naš cilj je Evropska unija

BANJALUKA – Cilj Republike Srpske je Evropska unija, ali, s pravom ili ne, ne želimo da zbog toga gubimo identitet i menjamo kapacitete RS, rekao je danas predsednik RS Milorad Dodik.

„Možda smo na početku samo jednu stvar razumeli pogrešno, a to je da kada idemo u Evropu treba da idemo jači, a ne slabiji”, rekao je Dodik u svom obraćanju na prijemu povodom Dana RS.

On je kazao da RS nije >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << spremna da da svoje nadležnosti, dodajući da evropski put treba ojačati.

„Naše je uverenje da smo na tom putu ispravno i da hoćemo da ga još više ojačamo kod svih, da to bude vlasništvo svih ljudi koji žive ovde, bez obzira na naciju, veru, ideologiju i politiku”, rekao je Dodik.

On je kazao da u ovom vremenu treba da se „vraćamo sabornosti, okupljanju i druženju”.

„Moramo naprosto stati onda kada vidimo da drugima ne ide, da im je loše i da im treba pomoći. Moramo odustati od dnevnih poslova i uputiti se tamo gde je pomoć potrebna, jer na taj način najbolje slavimo RS, njene vrednosti i humanizam”, rekao je Dodik.

Prijemu i današnjim svečanostima u Banjaluci povodom obeležavanja Dana i krsne slave RS prisustvovao je predsednik Vlade Srbije Mirko Cvetković.

Tanjug

objavljeno: 09.01.2011
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Politika...






Povezane vesti

Dodik: Ustavni sud nije nadležan

Izvor: S media, 10.Jan.2011, 19:24

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik ponovio je danas u Sarajevu da Ustavni sud BiH nije nadležan u slučaju Zakona o imovini Republike Srpske, jer BiH nema imovinu...Dodik je, kako prenose lokalni mediji, podsetio da je Ustavni sud RS proglasio ovo zakonsko rešenje ustavnim...I ovom prilikom...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.