Đurić: Odustati od pretnji Briselu

Izvor: RTS, 11.Jun.2013, 18:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đurić: Odustati od pretnji Briselu

Srbija nije u situaciji da preti jer zavisi od Brisela, svih članica EU i Prištine i zato mora hitno da prestanu pretnje da se briselski sporazum neće sprovoditi ukoliko u junu ne dobijemo datum za otpočinjanje pregovora sa EU, rekao poslanik LDP-a Bojan Đurić.

Poslanik Liberalno demokratske partije Bojan Đurić izjavio da je za Srbiju i njenu vlast najbolje da odustane od, kako kaže, primitivnih metoda pretnji Briselu kako se neće sprovoditi sporazum sa Prištinom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ako Beograd ne dobije datum za pregovore sa Evropskom unijom.

"Srbija nije zemlja koja u međunarodnim odnosima može bilo kome da preti. Zato smo došli u ovu situaciju. Mi smo u asimetričnoj situaciji, zavisimo od Brisela, 27 članica EU i od Prištine", rekao je Đurić u Skupštini Srbije.

Poslanik LDP je pozvao predsednika Vlade Srbije Ivicu Dačića da prestane da se ponaša na tako neozbiljan način i naveo da smo mesecima slušali da se sporazum sa Prištinom pravi jer je to unutrašnja potreba Srbije, a ne zbog datuma.

Đurić je ocenio da je sada izvesno da je vlada potrošila sve kredite i da je olako mislila da je njena konstruktivna politika o kosovskom problemu dovoljna sama po sebi za dobijanje datuma.

"Niko neće pokrenuti pregovore o članstvu sa zemljom koja je bankrotirala ili je na ivici bankrota," rekao je Đurić.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đurić: Odustati od "pretnji" nesprovođenjem sporazuma

Izvor: Blic, 11.Jun.2013

Poslanik Liberalno demokratske partije Bojan Đurić pozvao je danas vlast da odustane od "primitivnih metoda pretnji Briselu" da se neće sprovoditi briselski sporazum ako Srbija ne dobije datum za početak pregovora sa EU, jer smatra da bi prekid implementacije najviše štete naneo Srbima na Kosovu...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.