Rašković: Sporazum sklopljen zbog datuma

Izvor: Blic, 12.Jun.2013, 15:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rašković: Sporazum sklopljen zbog datuma

Poslanik Demokratske stranke Srbije Sanda Rašković Ivić izjvila je danas da je briselski sporazum sklopljen da bi Srbija dobila datum za početak pregovora sa Evropskom unijom, ali da Uniji "očigledno ni to nije dovoljno".

Komentarišući pisanja pojedinih medija da SAD lobira da Srbija dobije datum, Rašković Ivić je rekla da su stavovi Amerikanaca i Evropljana "različiti zato što su Amerikanci pragmatičniji i žele da se briselski sporazum promeni".

"A očevidno >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je da u Srbiji onda neće biti nikakvog motiva za primenu sporazuma i da će Kosovo, koje je interesna zona SAD, ostati da visi u vazduhu”, smatra Rašković Ivić.

Rašković Ivić je, novinarima u Skupštini Srbije, rekla da je očigledno da Nemačka ne želi “ovakvu i ovoliku Srbiju u Evropskoj uniji”.

“Očevidno je da je Srbija za neke u Evropskoj uniji isuviše velika i da je ukoliko nastavi sa evropskim putem, čekaju mnogi izazovi, čerupanja i poniženja”, rekla je Rašković Ivić.

Ona je ponovila stav DSS da je briselski sporazum “potpuno pogrešan” i da ga ne treba uopšte primenjivati.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

DSS: Sporazum sklopljen zbog datuma

Izvor: RTS, 12.Jun.2013

Briselski sporazum sklopljen da bi Srbija dobila datum za početak pregovora sa Evropskom unijom, ocenila poslanica DSS-a Sanda Rašković Ivić i dodala da Uniji "očigledno ni to nije dovoljno"...Poslanica Demokratske stranke Srbije Sanda Rašković Ivić rekla je da je briselski sporazum sklopljen...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.