Danas o amandmanima na dva zakona

Izvor: B92, 07.Okt.2010, 08:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danas o amandmanima na dva zakona

Beograd -- Poslanici Skupštine Srbije nastavljaju rad razmatranjem amandmana na Predlog zakona o akreditaciji, čije je usvajanje preduslov za priključenje Srbije EU.

Tim predlogom Akreditaciono telo Srbije je definisano kao javna služba koja upravlja sistemom akreditacije i predstavlja vrh u sistemu infrastrukture kvaliteta.

Predlagač je predvideo da se poslovi akreditacije poveravaju isključivo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ATS, koje će se finansirati iz republičkog budžeta i naplatom troškova akreditacije.

Pošto završe pretres amandmana na Predlog zakona o akreditaciji, poslanici će preći na raspravu u pojedinostima o Predlogu zakona o potrošačima, na koji je do srede podneto više od 250 amandmana.

Na dnevnom redu prve sednice jesenjeg zasedanja parlamenta, koja je počela 4. oktobra, je šest zakonskih predloga, kao i dve kadrovske odluke, a poslanici su u dosadašnjem toku u načelu razmotrili sve, a u pojedinostima jedan zakonski predlog.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.