Dačić: Do novog premijera samo izborima

Izvor: Press, 04.Jul.2013, 18:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Do novog premijera samo izborima

Upitan da prokomentariše izjavu prvog potpredsednika vlade Aleksandra Vučića koji je rekao da bi da je to želeo lako mogao da preuzme mesto premijera, Dačić je rekao da za tako nešto postoji poltička matematika i da to nije sporno, ali da je sasvim drugo pitanje postoji li politička volja za to.

"Vučić i ja se toliko puta dnevno sretnemo, nas je život vezan sudbinski jer smo postigli najbolje rezultate u istoriji parlamentarizma u Srbiji. Otvorili smo pregovore o >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << članstvu u EU i postigli ključni istorijski sporazum sa Prištinom kako bi narod mogao da živio kao sav normalan svet" rekao je Dačić i naglasio:

"Teško možemo da pobegnemo jedan od drugog. To što radimo zajedno je u interesu građana i države" rekao je Dačić.

On je kazao i da sastanak lidera vladajuće koalicije na temu rekonstrucije još nije zakazan, da se razgovaralo o tome da razgovori počnu u subotu ali da to ne mora da znači da će baš tako i biti.

Premijer je rekao "da ga nervira" kada se određeni datum sastanka pomene, a mediji objave taj datum te ukoliko do sastanka ne dođe odmah pronalaze neki problem.

"To još nije ni zakazano - kada bude zakazano bićete obavešteni" rekao je Dačić na konferenciji za novianre nakon sastanka sa izvestiocem Evropskog parlamenta za Srbiju Jelkom Kacinom.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Press...






Povezane vesti

"Do novog premijera samo izborima"

Izvor: B92, 04.Jul.2013

Beograd -- Promena premijera nije rekonstrukcija vlade, već formiranje nove i do toga može da dođe samo na osnovu rezultata izbora ili nekim novim koalicijama, kaže Dačić...Upitan da prokomentariše izjavu prvog potpredsednika vlade Aleksandra Vučića koji je rekao da bi da je to želeo lako mogao...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.