DS: Neodlazak na Odbor EP negativan za proces pridruživanja

Izvor: Blic, 04.Maj.2017, 18:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS: Neodlazak na Odbor EP negativan za proces pridruživanja

Demokratska stranka negodovala je danas povodom, kako navodi, otkazivanja redovnog sastanka Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje Evropska unija-Srbija, koji je trebalo da bude održan u Evropskom parlamentu u Strazburu od 16. do 18. maja.

DS smatra da će se otkazivanje tog sastanka negativno odraziti na proces pridruživanja Srbije EU.

"U trenutku kada se otvaraju nova poglavlja, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << smatramo da se ne može drugačije objasniti odluka da se bojkotuje Evropski parlament", navodi DS u saopštenju i podseća na preporuku vlasti u Beogradu da se u naredna tri meseca ne putuje na skupove koji se održavaju u Francuskoj.

DS ocenjuje da ne deluju ubedljivo objašnjenja da se to čini zbog odluke Apelacionog suda u Francuskoj da ne izruči bivšeg vođu OVK Ramuša Haradinaja koga Srbija tereti za ratne zločine.

Ta stranka dodaje da odluka nezavisnog suda u jednoj od država članica EU ne može biti u bilo kakvoj vezi sa radom Evropskog parlamenta i procesom pridruživanja Srbije EU i traži od vlade da odgovori da li najnovijim odlukama pokušava da zaustavi proces pridruživanja EU.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.