Britanci bi danas glasali za ostanak u EU

Izvor: Radio 021, 17.Okt.2018, 21:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Britanci bi danas glasali za ostanak u EU

Građani Velike Britanije bi glasali da ostanu u EU kada bi im bila data šansa da glasaju na novom referendumu, pokazalo je istraživanje Evrobarometra.

Istraživanje sprovedeno na uzorku od 1.000 ljudi u svakoj od zemalja članica pokazalo je da bi 51 odsto ispitanika u Velikoj Britaniji glasalo da ostane u EU, dok bi 34 procenata glasalo za odlazak. Ostatak ne bi glasao ili ne zna kako bi glasao, preneo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << je portal Politiko.

Širom EU dve trećine građana ili 66 procenata izjavilo je da bi glasalo da njihova zemlja ostane u EU, dok je 17 odsto izjavilo da bi glasalo da njihova zemlja ode iz evropskog bloka.

Oko 68 procenata ispitanika izjavilo je da njihova zemlja ima korist od članstva u EU, što je najveći procenat u poslednjih 25 godina.

Istraživanje je pokazalo da gotovo svi rezultati pokazuju značajnu podršku EU nakon britanskog referenduma 2016. sugerišući rastuću zabrinutost širom kontineta zbog uticaja Bregzita.

Vlada Velike Britanije odbacila je pozive i inicijative za održavanje drugog referenduma.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.