Boris Džonson: Cilj EU je sličan Hitlerovom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Maj.2016, 12:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Boris Džonson: Cilj EU je sličan Hitlerovom

Bivši gradonačelnik Londona Boris Džonson uporedio je danas ciljeve Evropske unije (EU) sa Hitlerovim navodeći da EU pokušava da stvori "superdržavu" poput one koju je želeo da stvori Hitler.

Džonson je u intervjuu za Sandej telegraf (Sunday Telegraph) rekao da su osuđeni na propast pokušaji da se kontinent ujedini pod jednom vlašću, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << koji u evropskoj istoriji dominiraju već 2.000 godina.

"Napoleon, Hitler, razni ljudi pokušali su da ujedine Evropu i svi pokušaji su se završili tragično. EU je pokušaj da se to učini različitim metodama", naveo je doskorašnji evroskeptični gradonačelnik britanske prestonice.

Po njegovim rečima, EU je grešila, što je dovelo do porasta tenzija među njenim članicama, ali je i ojačalo nemačku superiornost, i doprinelo razaranju ekonomija Grčke i Italije.

Njegova izjava naljutila je zagovornike ostanka Velike Britanije u EU. Britanci će se na referendumu 23. juna izjasniti da li žele da ostanu u EU ili ne.

Džonson, britanski konzervativac jedan je od najvećih zagovornika izlaska Britanije iz EU.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Boris Džonson uporedio EU i Adolfa Hitlera

Izvor: Večernje novosti, 15.Maj.2016

Bivši gradonačelnik Londona Boris Džonson uporedio je danas ciljeve Evropske unije (EU) sa Hitlerovim navodeći da EU pokušava da stvori "superdržavu" poput one koju je želeo da stvori Adolf Hitler Bivši gradonačelnik Londona Boris Džonson uporedio je danas ciljeve Evropske...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.