Džonson: EU želi super državu, kao Napoleon i Hitler

Izvor: N1 televizija, 15.Maj.2016, 11:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džonson: EU želi "super državu", kao Napoleon i Hitler

Boris Džonson, bivši gradonačelnik Londona, rekao je da poslednjih 2.000 godina evropsku istoriju karakterišu napori da se Evropa ujedini pod "jednu vladu" kako bi se "ponovo uspostavilo zlatno doba Rimljana". Kako kaže, isti cilj su imali i Napoleon i Hitler.

Prema Džonsonovom mišljenju, ciljevi Evropske unije su slični onima koje je imao nacistički vođa Adolf Hitler, objašnjavajući to "naporima >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << obe strane da se Evropa ujedini u super državu pod jednim autoritetom".

"Napoleon, Hitler, razni ljudi su to pokušavali i to se završilo tragično. EU je pokušaj da se to uradi različitim metodama, da se ujedini", rekao je Džonson za britanski "Telegraph".

"Ali, u osnovi ono što nedostaje je večni problem, a to je da ne postoji osnovna lojalnost ideje Evrope. Ne postoji ni jedan organ koji neko poštuje ili razume. To uzrokuje tu masivnu demokratsku prazninu", tvrdi Džonson.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Boris Džonson: Cilj EU je sličan Hitlerovom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Maj.2016

Bivši gradonačelnik Londona Boris Džonson uporedio je danas ciljeve Evropske unije (EU) sa Hitlerovim navodeći da EU pokušava da stvori "superdržavu" poput one koju je želeo da stvori Hitler...Džonson je u intervjuu za Sandej telegraf (Sunday Telegraph) rekao da su osuđeni na propast pokušaji...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.