Zvezda će igrati i po dva evroligaška meča nedeljno?!

Izvor: Sportske.net, 17.Apr.2016, 10:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda će igrati i po dva evroligaška meča nedeljno?!

Za ljubitelje najbolje evropske košarke, ovo je odlična vest.

Novi sistem takmičenja u Evroligi sa 16 klubova sada je već svima dobro poznat, a Andrea Bazani iz Evrolige otkrio je u razgovoru za San Marino RTV i novine u kalendaru takmičenja.

Evroliga će startovati u oktobru, a sezona će trajati do 20. maja. Kao što već znate, igraće svak sa svakim po dvokružnom sistemu, ukupno 30 >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << kola, posle čega sledi četvrtfinale, pa fajnal-for, kao i do sada.

Novost je što će u pojedinim slučajevima kalendar biti ''kompresovan'', izuzev februara, kada se igraju nacionalni Kupovi.

Naime, pet puta u toku sezone, klubovi će odigrati i po dve evroligaške utakmice u toku jedne nedelje!

Bazani je to objasnio na primeru Emporio Armanija iz Milana. Naime, tokom gostovanja u Grčkoj, Armani će igrati, na primer, u utorak protiv Olimpijakosa, a već u četvrtak ili petak odigraće i meč protiv Panatinaikosa...

Očigledno, sve smo bliži NBA ritmu utakmica...

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

ZVEZDA NA KORAK DO NBA: Crveno-beli pišu istoriju evropske košarke!

Izvor: HotSport.rs, 17.Apr.2016

Navijači kluba sa Malog Kalemegdana će u ovome uživati kao malo ko do sad! . Nije tajna da postoji želja čelnika NBA lige da i Evropa dobije svoju konferenciju. Isto tako, nije tajna ni da je ovakav format Evrolige, koji stupa na snagu od naredne sezone, prvi korak ka konačnom ostvarenju tog cilja....

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.