Zna li se budžet evroligaške Budućnosti?

Izvor: Sportske.net, 26.Sep.2018, 21:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zna li se budžet evroligaške Budućnosti?

Prvi čovek kluba otkrio neke finansijske detalje, neki drugi mu još nisu najjasniji.

Predstojeća sezona biće istorijska za podgoričku Budućnost, s obzirom da će posle gotovo dve decenije ponovo zaigrati u Evroligi.

Podgoričani su tokom leta obavili veliki posao, ekipa je ojačana u odnosu na prošlu sezonu, a uporedo s tim obavljena je i rekonstrukcija dvorane ''Morača'' kako bi se ispunili standardi Evrolige.

Proteklog vikenda Džikićev >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << tim nije uspeo da osvoji Superkup ABA lige, ubedljivo je poražen od Zvezde u finalu, ali je odmah potom angažovan i bivši centar crveno-belih Alen Omić.

U iščekivanju starta nove sezone, kako u ABA ligi, tako i u Evroligi, prvi čovek Budućnosti Dragan Bokan je u intervjuu za agenciju MINA govorio o ambicijama kluba u predstojećem periodu.

''Cilj je da makar i u januaru imamo šansu za plasman u TOP8 Evrolige. Svestan sam da je nerealno biti među osam, jer smo trenutno kotirani kao poslednja ekipa i totalni autsajderi. Možda je sa te pozicije i najbolje krenuti.







Želimo da se što bolje predstavimo, a ne da budemo naduvani balon koji će samo godinu da traje. Želimo kontinuitet, smatram da ćemo iz utakmice u utakmicu analizirati svakog igrača i poziciju pojedinačno i odrediti se u odnosu na to.





U ABA ligi cilj je odbrana trofeja'', izjavio je Bokan.

Kada su finansije u pitanju, on još uvek nema potpuno jasnu sliku sa kojim budžetom Budućnost ulazi u Evroligu.



''Budžet je minimalan u Evroligi. Oni to računaju na jedan potpuno drugi način, tako da ni mi u ovom trenutku ne znamo tačno koliki je budžet kluba. Siguran sam da je onaj minumim minimuma koliko je naša obaveza prema Evroligi", objašnjava Bokan i otkriva koliko je koštala rekonstrukcija ''Morače''.

''Sponzori kluba, odnosno članovi Upravnog odbora sa svojim firmama, isfinansirali su renoviranje SC Morača. To je koštalo oko 1,7 miliona evra'', zaključio je Bokan.
Pogledaj vesti o: Evroliga

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Ako se po jutru dan poznaje...

Izvor: B92, 27.Sep.2018, 12:05

Teška sezona je iza Crvene zvezde, sezona u kojoj je viđeno puno velikih pobeda, ali i poraza koji demorališu. Mnogo kritika, loših partija i na kraju – katastrofa protiv Budućnosti u finalu ABA lige, zbog koje crveno-beli neće igrati Evroligu prvi put posle nekoliko godina. Svi navijači i dalje...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.