Izvor: MozzartSport.com, 10.Maj.2020, 14:07

Udovičić: Nije realno da Evroliga uskoro počne

„Ja duboko verujem da možemo da budemo organizatori“, poručio je ministar omladine i sporta

Ministar omladine i sporta u Vladi Srbije Vanja Udovičić sumnja da će se ubrzo nastaviti sezona u košarkaškoj Evroligi.

On je istakao da četvrtina igrača u evroligaškim klubovima dolazi iz SAD, čiji povratak u Evropu može da bude veoma komplikovan.

“Jedna četvrtina tima nije u mogućnosti da aktivno krene da trenira i da se vrati u Evropu, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << pa zbog toga može da dođe do pomeranja. Ja duboko verujem da možemo da budemo organizatori oba takmičenja”, rekao je Udovičić.

On je istakao i da se sport vraća u redovne aktivnosti.

“Prvi test povratak na otvorene sportske objekte smo prošli, nakon deset dana. Sportisti su bili veoma pažljivi, pridržavali su se svih mera koje je struka prepisala. Na taj način smo vrlo odgovorno hteli da pošaljemo poruku celom društvu”, rekao je Udovičić u emisiji “Jutro” na TV Prva.

Grad Beograd se kandidovao za organizaciju završnice Evrolige, dok je Novi Sad predložen za završnicu Evrokupa.

Nama su glavni orijentir odluke međunarodnih organizacija. UEFA je izašla sa jasnim planom i programom i dalje instrukcije fudbalskim savezima Evrope, kao što je i FIFA sveta, prva od svih ostalih sportskih federacija. Ono što je sada glavna nedoumica – čekamo odluku NBA kao jednog pokretača svetske košarke, jer će se odluke Evrolige, odnosno FIBA Evrope i sveta, donositi na osnovu odluka NBA lige. Rukomet, vaterpolo i odbojka su izašli sa jasnim stavovima, otkazana su sva međunarodna takmičenja. Stav je da se otkazuju domaća takmičenja, tako da smo svedoci da se u najvećem delu zemalja Evrope neće odigrati takmičenja”, objasnio je Udovičić i rekao da su i poruke ostalih Saveza u ostalim sportovima da se velika takmičenja ne odigravaju do sredine septembra.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.